logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Декада туризму у ДТЕУ

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті упродовж 26 – 30 вересня 2022 р. відбувалися заходи, присвячені відзначенню Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні

Розпочалася декада 26 вересня 2022 р. проведенням диспуту «Туризм України за роки Незалежності» за участі Тетяни Тимошенко, канд. держ. упр., президентки Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму України, запрошеної вченої до Університету Оребру (Швеція), експертки з розвитку туристичних дестинацій, громад і територій програм міжнародної підтримки України (Програма U-LEAD з Європою, USAID, IOM).

З нагоди «Дня туризму – 2022» 27 вересня 2022 р. першокурсниками під керівництвом наставників-викладачів університету було представлено тематичні столи різних регіонів України у рамках  презентації «Рідний край: відродження та розвиток». Захід відкривав ректор університету доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Національної академії педагогічних наук України А.А. Мазаракі! Його виступ надихнув студентів на участь у різних пізнавальних активних наукових заходах: патріотичній грі зі складання пазлів «Єдина Україна», квесті «ДТЕУ туристичний» та професійному майстер-класі «Створи свій тур сам» від спікера Сергія Кравцова, доц. каф. туризму та рекреації ДТЕУ. Абітурієнтів та гостей заходу зустрічали професійні екскурсоводи з імпровізованого екскурсійного бюро. Постійну увагу любителів туристичних подорожей та майбутніх фахівців привертала локація для фотографування від РСС ФРГТБ. А насамкінець усі охочі мали змогу скуштувати аутентичний козацький куліш «Сила нації» та зігрітися справжнім карпатським чаєм, приготовленими з любов’ю членами кулінарного клубу РСС ФРГТБ та кулінарної команди факультету під керівництвом наставників-викладачів.

У рамках декади, присвяченій відзначенню Всесвітнього Дня туризму та Дня туризму в Україні, на платформі Zoom на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Державного торговельно-економічного університету 29 вересня 2022 р. відбулася лекція на тему «Тренди розвитку туристичного бізнесу» від співзасновниці та голови ради директорів національного туристичного оператора «Тревел профешенл груп» (TPG) Олени Бойко. Лектор розповіла про історію створення та розвитку національних туроператорів в Україні, визначила основні вимоги до компетентностей фахівців у сфері туризму, поділилася досвідом антикризового управління туристичним оператором у період воєнного стану в Україні.

Фінальним заходом 30 вересня 2022 р. був майстер-клас «Інновації в екскурсійній справі», який провела Тетяна Сокол – віцепрезидент Асоціації професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-екскурсійної сфери України, почесний працівник туризму, сертифікований екскурсовод, кандидат педагогічних наук, доцент. Основна частина заходу була присвячена розробці екскурсійного маршруту «Київ у бронзових мініатюрах». Зокрема студенти дізналися про використання інновацій у проєктуванні та організації екскурсії, у виборі її ідеї та просуванні на ринку туристичних послуг.

Колектив факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу ДТЕУ щиро вдячний усім учасникам заходів – бізнес-партнерам за активну участь в освітньому процесі, керівництву університету – за сприяння в організації професійних заходів, а також студентам і викладачам, для яких туризм є однією з улюблених справ.

Бажаємо усім у цей непростий час мати можливості підкорювати вершини знань та освоювати цікаві туристичні маршрути!

Слава Україні!

30.09.2022
43630
828
остання редакція 05.10.2022