logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Майстер-клас «Інновації в екскурсійній справі»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті в межах програми з відзначення Всесвітнього дня туризму та Дня туризму в Україні 30 вересня 2022 року відбувся майстер-клас «Інновації в екскурсійній справі», який провела Тетяна Сокол – віцепрезидент Асоціації професійних об’єднань фахівців кадрового потенціалу туристсько-екскурсійної сфери України, почесний працівник туризму, сертифікований екскурсовод, кандидат педагогічних наук, доцент.

Зважаючи на виклики для сфери туризму та її екскурсійної складової, спричинені збройною агресією росії проти України, тема заходу є особливо актуальною, адже саме впровадження інновацій в екскурсійній діяльності дасть змогу адаптувати туристичну галузь до нових умов, подолати вплив кризових явищ на принципах стабільного зростання та сталого розвитку.

Не менш важливою є виховна функція екскурсійної справи, що сприяє розвитку почуття патріотизму серед населення, в тому числі й здобувачів вищої освіти.

Розпочався майстер-клас з короткого історичного огляду екскурсійної діяльності в Україні, яка зазнавала значних трансформацій через історичні події, проте в умовах сьогодення характеризується високою конкурентоспроможністю на ринку туристичних послуг багатьох країн світу та дає можливість для зростання туристичної привабливості дестинацій.

Успішне функціонування екскурсійного бізнесу неможливе без підготовки висококваліфікованих кадрів, які забезпечуватимуть його сталий розвиток. Спікер окреслила основні вимоги до екскурсовода, гіда-перекладача та менеджера екскурсійного бюро, акцентувала увагу на перспективах працевлаштування у сфері екскурсійної діяльності випускників  ДТЕУ за спеціальністю «Туризм».

Основна частина заходу була присвячена питанню розроблення екскурсійного маршруту «Київ у бронзових мініатюрах». Зокрема, здобувачі вищої освіти дізналися про використання інновацій у проєктуванні та організації екскурсії, виборі її ідеї та просуванні на ринку туристичних послуг.

Майстер-клас проходив в умовах зацікавленості серед учасників, про що свідчить висока активність обговорення, значна кількість професійних запитань та висловлення численних подяк спікерці.

Колектив факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу щиро дякує пані Тетяні Сокол за змістовний та важливий захід в освітньому процесі підготовки фахівців за спеціальністю «Туризм», висловлює сподівання на подальшу співпрацю і організацію аналогічних заходів в найближчому майбутньому.

30.09.2022
43630
625
остання редакція 11.10.2022
43630