logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні імперативи розвитку бізнесу та права»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 11 жовтня 2022 року відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні імперативи розвитку бізнесу та права».

Співорганізаторами конференції виступили: Міністерство освіти і науки України, Міністерство юстиції України, Неапольський університет ім. Фрідріха ІІ (Італія),  Університет ім. Казимира Великого (Польща), Краківський економічний університет (Польща), Жешувський університет (Польща), Торгово-промислова палата України. У заході взяли участь 67 осіб.

Конференцію відкрила проректор з наукової роботи д.е.н., проф. Мельниченко Світлана Володимирівна, яка привітала учасників і зазначила, що глобальні імперативи виступають основними чинниками для забезпечення конкурентоспроможності країн і регіонів. Формування імперативів є ознакою здатності до стабілізації, пошуку оптимальної взаємодії, що стимулює наукові дослідження у сфері глобального розвитку, підвищує обґрунтованість дослідницьких узагальнень, прогнозів щодо практичних висновків та рекомендацій.

З важливою доповіддю виступив віцепрезидент Торгово-промислової палати України Король Валерій Володимирович, який пояснюючи роль цієї організації у налагодженні міжнародних економічних зв’язків в умовах війни, розкрив механізмі такої взаємодії.

Під час роботи конференції розглядалися актуальні питання розвитку публічного і приватного права, зміни в міжнародному праві, чимала увага була приділена захисту прав людини в період війни. Значна кількість наукових матеріалів була представлена в секції «Бізнес в умовах воєнного стану», де висвітлювались питання доходності підприємств, економічної безпеки, особливості здійснення зовнішньоторговельних операцій та ін., а також питання дотримання прав підприємців, фізичних та юридичних осіб.

11.10.2022
43630
934
остання редакція 14.10.2022
43630