logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Представники ДТЕУ - учасники VI фази проєкту «Інноваційний університет та лідерство»

Загальна інформація

Проєкт «Інноваційний університет та лідерство» заснований в 2014 році за підтримки Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів – Інституту суспільства знань. Організаторами та співорганізаторами проєкту є Варшавський Університет (Республіка Польща), Ягелонський Університет (Республіка Польща), Фундація «Artes Liberales» (Республіка Польща), Міжнародний благодійний фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Спілка ректорів вищих навчальних закладів України.

Темою цьогорічної VI фази проєкту було «Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя». В заходах, які відбувалися на базі Варшавського та Ягелонського університетів протягом 10 жовтня – 04 листопада 2022 року взяли участь представники ДТЕУ – декан факультету міжнародної торгівлі та права, к.ю.н. Юлія Гончарова та професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, д.е.н., проф. Мирослава Босовська .

Протягом місяця представники різних ЗВО України (загалом група – 20 осіб), які отримали грант на конкурсній основі, мали можливість ознайомитись із засадами функціонування вищої освіти в Республіці Польща. Зокрема, було проведено панельні дискусії щодо: автономії університету в контексті місії, візії, цілей та стратегії розвитку; виклики та можливості внутрішньої та зовнішньої автономії ЗВО; особливості державного регулювання системи вищої освіти; формування академічної, фінансової, кадрової та організаційної автономій ЗВО; контексти автономій факультетів, кафедр, викладачів університету; автономії планування та реалізації освітніх програм, сертифікатних програм, програм мінор та майор у контексті імплементації концепції освіти впродовж життя; забезпечення якості вищої освіти та реалізація процедур внутрішніх та зовнішніх акредитаційних експертиз; автономії наукових досліджень; проблематика та дилеми автономії академічних та дослідницьких університетів, католицьких закладів вищої освіти, державних вищих професійних шкіл, докторських шкіл, науково-дослідницьких інституцій тощо. Загалом представниками закладів вищої освіти та органів державної влади Республіки Польща було проведено понад 40 проблемних лекцій, тренінгів, дискусійних панелей.

Підсумками кожної фази проєкту є підготовка та захист кожним із учасників під керівництвом консультантів Польщі та України мікропроєктів, покликаних вдосконалити процеси реалізації академічної автономії та забезпечення якості вищої освіти на макро-рівні або рівні факультету/університету. Інформація про результати захисту та реалізації мікропроєктів представниками Державного торговельно-економічного університету буде надана в червні-липні 2023 року на веб-сторінці Міністерства освіти та науки України, Інноваційного університету та ДТЕУ.

Працюємо!
Навчаємось!
Перемагаємо!

04.11.2022
433884
1069
остання редакція 12.11.2022
43630