logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Круглий стіл "Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи"

Загальна інформація

 25 березня 2011 року кафедрою менеджменту КНТЕУ проведено круглий стіл "Якість підготовки менеджерів: принципи, технології, перспективи", у роботі якого взяли участь представники КНТЕУ, члени робочої групи з розроблення галузевих стандартів вищої освіти, представники вищих навчальних закладів, бізнесу.
    На круглому столі були розглянуті актуальні питання змісту сучасної професійної підготовки менеджерів в умовах відкритості ринку, необхідність визначення нових критеріїв, які мають відповідати вимогам ринку праці, також приділено увагу інноваційним навчальним стратегіям підготовки конкурентноздатних фахівців.
    Відкрив засідання круглого столу завідувач кафедри менеджменту С.І. Бай. У своєму виступі він наголосив на світових тенденціях та національних пріоритетах щодо якості підготовки менеджерів, концептуальних підходах до формування змісту підготовки фахівців з напряму "Менеджмент" за новими стандартами, звернув увагу присутніх на проблему підвищення ступеня мотивованості студентів у процесі здобуття професійних знань.
    Далі робота круглого столу проходила у форматі "World cafe" (учасникам було запропоновано об'єднатись у три робочі групи), який дозволив розпочати дискусію щодо визначення перспектив співробітництва освітянських закладів із підприємствами та державними установами України. В обговоренні учасники засідання засвідчили, що якість підготовки менеджерів залежить від багатьох чинників, у тому числі від організації та змісту навчального процесу, активної співпраці вищих навчальних закладів з підприємствами при забезпеченні практичної підготовки менеджерів у межах комплексної виробничої практики з фаху. Наступна тема, що була запропонована учасникам круглого столу торкалась формування ідеального профілю компетенцій випускника ВНЗ. Активну участь у дискусії взяли: к.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту Державного інституту підготовки кадрів Мінпромполітики України, ст. викладач кафедри менеджменту Державного інституту підготовки кадрів Мінпромполітики України А.П. Карабач, заступник генерального директора ЗАТ "Українські ювеліри" (м. Київ) О.В. Матіящук, к.е.н., доцент кафедри менеджменту КНТЕУ В.М. Жуковська, к.е.н., доцент Київського економічного інституту менеджменту І.П. Миколайчук, менеджер з розвитку бізнесу та партнерських відносин консалтингової компанії "Apple City" І.В. Романюк, к.е.н., ст. викладач кафедри менеджменту КНТЕУ Н.В. Ракша, к.е.н., ст. викладач кафедри менеджменту КНТЕУ В.С. Ціпуринда, магістри кафедри менеджменту КНТЕУ Г.О. Бондар та К.В. Яцишина. У рамках цієї дискусії цікавою і змістовною була презентація керівника напряму з підбору та навчання персоналу консалтингової компанії "Apple City" С.М. Ященко, яка розповіла про тенденції ринку праці у 2011 році, окреслила проблеми і можливості працевлаштування випускників при мінімальному досвіді роботи.
    Всі тематичні питання круглого столу викликали у присутніх великий інтерес, відповідно, був жвавим й обмін думками між учасниками наприкінці роботи.
    Висновки яких дійшли учасники круглого столу - вдосконалення узгодженої за змістом професійно-практичної підготовки, створення умов для особистісного розвитку і творчої самореалізації громадян України, підвищення професіоналізму та соціального статусу педагогічних і науково-педагогічних працівників.

 

Зав. кафедри менеджменту      С.І. Бай

30.03.2011
annzo
2535
остання редакція 30.03.2011