logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

«Трансформація сучасної світосистеми»: підбиття підсумків VІ Всеукраїнського конкурсу студентських науково-популярних есе

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет (ДТЕУ) спільно з Українською асоціацією зовнішньої політики (УАЗП) 20 грудня 2022 року підвели підсумки VІ Всеукраїнського конкурсу студентських есе «Трансформація сучасної світосистеми». Метою конкурсу є привернення уваги студентської молоді до актуальних міжнародних проблем, розробка пропозицій та рекомендацій щодо їх вирішення і втілення у практику діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських об’єднань України, міжнародних неурядових організацій.

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулися доктор економічних наук, професор, академік Академії педагогічних наук України, ректор ДТЕУ Анатолій Мазаракі, декан факультету міжнародної торгівлі і права, кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Юлія Гончарова, президент УАЗП, Надзвичайний і Повноважний Посол Володимир Хандогій. Учасників і переможців конкурсу привітали також виконавчий директор, член Ради директорів УАЗП Валерій Цибух, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права ДТЕУ, кандидат юридичних наук Наталія Мельниченко.

Рецензування робіт проводилося науковцями, фахівцями в галузі міжнародних відносин, досвідченими дипломатами.

Гран-прі конкурсу: Тетяна Бондар, Інститут гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», есе на тему «Нова ядерна стратегія росії як загроза світовому порядку».

Перше місце: Тетяна Стефановська, Державний торговельно-економічний університет, есе на тему «Правовий статус Міжнародного валютного фонду та співробітництво з Україною».

Друге місце: Христина Губ’як, Західноукраїнський національний університет, есе на тему «Проблема дотримання прав людини у діяльності юридичної особи в умовах активного розвитку інформаційних технологій».

Третє місце: Тетяна Полтавець, Навчально-науковий інститут публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка, есе на тему «Зміна вектору розвитку міжнародних відносин спричинена агресією російської федерації проти України»; Анастасія Коротюкова, Інститут гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка», есе на тему «Формування нового світового порядку та його ознак в умовах збройної агресії російської федерації проти України».

Переможці конкурсу нагороджені іменними дипломами та сувенірами. Кращі есе буде подано до друку в журналі «Vivat Academia».

Вітаємо учасників та переможців конкурсу!

20.12.2022
43630
1924
остання редакція 26.12.2022
43630