logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання вченої ради КНТЕУ

Загальна інформація

30 березня 2011 року відбулося засідання вченої ради КНТЕУ.
    Ректор університету А.А. Мазаракі вручив старшому викладачу кафедри менеджменту Ракші Н.В. диплом кандидата економічних наук. Вручено атестати вчених звань:
    професора: Бадаху Ю.Г. - професору кафедри філософських та соціальних наук, Кравченку М.Ф. - професору кафедри технології і організації ресторанного господарства, Мельниченко С.В. - професору кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.     доцента: Дубовик Т.В. - доценту кафедри маркетингу та реклами, Пальчуку П.М. - доценту кафедри комерційного права, Сударенко О.В. - доценту кафедри комерційного права.
    Вчена рада присвоїла вчені звання професора: Корольчуку О.П. - першому проректору з науково-педагогічної роботи, зав. кафедри торговельного підприємництва, Баю С.І. - зав. кафедри менеджменту, Шкепу М.О. - професору кафедри філософських та соціальних наук; доцента: Ващенко В.В. і Голубу Б.О. - доцентам кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів, Корольовій-Казанській О.В. - доценту кафедри економіки підприємництва, Новіковій Н.Л. - доценту кафедри економічної теорії та конкурентної політики.
    Із врахуванням результатів обговорення затверджено нову редакцію "Положення про систему контролю знань у КНТЕУ", а також навчальні плани ОКР "магістр", "спеціаліст", "бакалавр" по головному університету та його регіональним структурним підрозділам, внесено зміни до діючих навчальних планів підготовки бакалаврів.
    Розглянуто і затверджено програми навчальних дисциплін, чому передувало їх рецензування з боку досвідчених викладачів-професорів, завідувачів кафедр із числа членів вченої ради.
    Вчена рада ухвалила ліцензійні справи щодо підготовки фахівців ОКР "магістр" за спеціальностями "Менеджмент інвестиційної діяльності", "Логістика" напряму підготовки "Менеджмент" галузі знань "Менеджмент і адміністрування".
    Рекомендовано до видання 3 навчальні посібники та 3 монографії.
    З питань навчання іноземних студентів, а також проходження практики студентами КНТЕУ за кордоном виступив з доповіддю проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків Сай В.М. Він відзначив, що ці питання є важливою складовою міжнародної діяльності університету і знаходяться у центрі уваги ректорату і вченої ради. В університеті постійно зростає контингент іноземних студентів, для їх навчання і побуту створено сприятливі умови. Останнім часом активізовано зв'язки з іноземними посольствами, міжнародними організаціями з питань залучення іноземних громадян на навчання в університеті.
    Доповідач підкреслив, що у сучасних умовах організація набору та навчання іноземних громадян потребує нових підходів, форм і методів інформування, вдосконалення географічного спрямування цих процесів.
    Відзначено позитивні зрушення у кількісних параметрах та організації практики студентів за кордоном. Чисельність студентів, що виїжджають за кордон на навчання і практику, за останні 5 років зросла більше ніж у 6 разів. Подальше поширення і вдосконалення цієї роботи вбачається у залученні до неї всіх факультетів, поліпшенні організаційно-договірної основи та активізації ділових зв'язків із партнерами з інших країн, де доцільність практики є визнаною.
    Узагальнюючи результати розгляду питань порядку денного, ректор університету А.А. Мазаракі визначив цільові орієнтири роботи щодо збільшення контингенту іноземних студентів, розширення каналів залучення іноземних громадян на навчання до університету, його аспірантури і докторантури, підсилення агітаційної складової, у т.ч. з використанням Інтернету. Наголошено на систематизації роботи щодо залучення іноземних громадян до університету, їх підготовки та вирішення соціальних питань.
    Ректор підкреслив важливість практики студентів за кордоном у формуванні висококваліфікованого фахівця і відзначив необхідність пошуку можливості для поширення цієї роботи з більш активним залученням факультетів і кафедр. Є великий досвід організації закордонної практики студентів на ФРГТБ, ТЗФ. Слід розвивати зв'язки, знаходити нових закордонних партнерів. В Україні запроваджується видача документів про освіту відповідно до Болонської декларації. Доцільно, щоб навчальні заклади університету знали країни, з якими є домовленість про взаємне визнання дипломів про освіту. З питань, які обговорені вченою радою, прийнято відповідні рішення.
    Вчена рада заслухала доповідь начальника планово-фінансового відділу Березовик Т.І. з питання "Про фінансову діяльність у 2010 році та ухвалення плану на 2011 рік". Відмічено, що протягом 2010 року ректоратом, підрозділами університету вживалися активні заходи щодо забезпечення у 2010 році високоефективного і стійкого фінансово-економічного стану закладу. Зусилля спрямовувалися на збільшення обсягів фінансування за рахунок залучення додаткових надходжень до університетського бюджету, економне і раціональне його використання. У результаті фінансовий план у 2010 році виконано за всіма показниками з перевищенням обсягів надходжень порівняно з попереднім роком. Сформований бюджет забезпечив фінансування пріоритетних напрямів діяльності університету. Під особливою увагою знаходились питання розвитку та зміцнення матеріально-технічної бази, поліпшення умов для проведення навчального процесу, наукової діяльності, стимулювання праці співробітників, навчання та виховання студентів. Протягом року своєчасно та у повному обсязі здійснювались соціальні виплати, підвищення заробітної плати та стипендій відповідно до рішень уряду. Капітальні видатки майже удвічі перевищили обсяги 2009 року, що дало можливість реалізувати велику програму з реконструкції та ремонту навчальних корпусів, гуртожитків, технічного оснащення навчально-лабораторного фонду, інформатизації тощо. Для забезпечення нормальної життєдіяльності університету збільшено поточні витрати, що сприяло проведенню комплексу профілактичних інженерно-технічних робіт, робіт з економного витрачання водних та енергетичних ресурсів, забезпечення безаварійного стану матеріальної бази та нормального її функціонування у зимовий період.
    Дотримання чинного законодавства у фінансово-господарській діяльності підтверджено результатами ревізії, проведеної Контрольно-ревізійним управлінням України в м. Києві, прийняттям без зауважень річного фінансового звіту Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Держказначейством України.
    Разом з тим, вчена рада відмітила, що для наповнення бюджету за рахунок власних надходжень використано не всі можливості. Фінансовий план на 2011 рік розроблено з урахуванням визначених пріоритетних напрямів діяльності щодо подальшого розвитку університету, комп'ютеризації та інформатизації навчального процесу, виконання плану ремонтів і технічного переоснащення на 2011 рік, а також з урахуванням підготовки до Євро-2012. Він збалансований за всіма показниками, має соціальну спрямованість, передбачає концентрацію ресурсів на ключових напрямах.
    Вчена рада ухвалила результати фінансової діяльності у 2010 році та затвердила фінансовий план на 2011 рік.
    Вчена рада розглянула і ухвалила кандидатури викладачів, співробітників для відзначення їх за особистий вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців та плідну науково-педагогічну діяльність.

 

30.03.2011
annzo
2040
остання редакція 30.03.2011