logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Французько-українська співпраця в освіті розвивається

Загальна інформація

    В Київському національному торговельно-економічному університеті 31 березня 2011 року відбулася щорічна церемонія вручення дипломів студентам Французько-Українського інституту управління (ФУІУ). Цього року вручено велику кількість магістерських дипломів - 23, в тому числі - 7 з Вінницького та 1 з Чернівецького філіалів ФУІУ.
    Особливу урочистість цій події надавала присутність на ній високоповажних гостей, а саме: першого заступника міністра освіти і науки, молоді та спорту України Є.М. Суліми і Надзвичайного та Повноважного Посла Франції в Україні пана Ж. Фора.
    У церемонії, зокрема, взяли участь: делегація Університету Овернь-Клермон 1 на чолі з директором Професіоналізованого Університетського Інституту "Менеджмент і управління підприємствами" М. Шеневуа та студентами цього інституту, які прибули в КНТЕУ з метою короткотермінового стажування, два Аташе Посольства Франції Г. Колена та Ф. Іверта, представники французьких ділових кіл в Україні, керівництво КНТЕУ, викладачі ФУІУ, преса.
    Святкова церемонія розпочалася з вітального слова гостям і студентам ректора КНТЕУ А.А. Мазаракі. Також до студентів з вітальними словами звернулися: Є.М. Суліма, Ж. Фор, М. Шеневуа, Н.М. Гуляєва.
    Після цього Є.М. Суліма та Ж.Фор разом з обома співдиректорами ФУІУ вручили дипломи державного зразка Франції студентам КНТЕУ. Зі словами вдячності виступила випускниця ФУІУ - Верещак Катерина, яка на згадку про випуск-2011 вручила національні подарунки пану Шеневуа.
    Урочиста церемонія завершилася виконанням університетським камерним хором студентського гімну "Гаудеамус".
    Після завершення офіційної церемонії відбувся жвавий обмін думками між французькими студентами й студентами ФУІУ та Є.М. Сулімою, Ж. Фором, А.А. Мазаракі з широкого спектру питань подальшого вдосконалення вищої світи в Україні та розвитку французько-української співпраці на освітянському просторі.

 

 

Відділ міжнародних зв'язків КНТЕУ

30.03.2011
annzo
2235
остання редакція 30.03.2011