logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнський студентський круглий стіл «Єдність народу – захист демократії» з нагоди Дня єднання

Загальна інформація

Викладачами кафедри публічного управління та адміністрування Державного торговельно-економічного університету (далі – ДТЕУ) з нагоди Дня єднання 16 лютого 2023 р. організовано Всеукраїнський студентський круглий стіл на тему «Єдність народу – захист демократії».

На початку проведення заходу завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування ДТЕУ, д-р екон. наук, доцент Новікова Наталя Леонідівна, акцентувала увагу на важливості посилення консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, інформаційно-пропагандистського й морально-психологічного тиску на суспільну свідомість, що стало поштовхом до оголошення Указом Президента України Дня єднання, який символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи.

Студенти ДТЕУ, які навчаються за освітньою програмою «Публічне управління та адміністрування», а також інших закладів освіти, зокрема Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка, обговорили актуальні проблеми консолідації українського суспільства в умовах сучасних викликів. 

Учасниками заходу були представлені доповіді, які охоплювали широкий спектр питань щодо українського державотворення, історичні події якого підтверджують споконвічні прагнення українців до гідності, свободи та життя в європейській спільноті, готовність захищати свою державу та своє право самим визначати майбутнє, зокрема:

  1. сучасні загрози консолідації українського суспільства та збереження культурної спадщини в умовах воєнного стану та відновлення у післявоєнний період; 
  2. важливість соціальної згуртованості українського суспільства у воєнний час, де вивчення української мови є одним із найбільш дієвих факторів  майбутньої перемоги над ворогом та зміцнення української державності у післявоєнний період; 
  3. вишиванка як справжній генетичний код нації; 
  4. історія розвитку громадянського суспільства та волонтерського руху в Україні;
  5. інші питання, пов’язані з розвитком молодого покоління в Україні, забезпеченням соціальних гарантій для військовополонених та інвестуванням у пріоритетні галузі економіки України у післявоєнний період. 

Учасники у процесі заходу мали можливість ставити інтерактивні питання, отримувати відповіді на них та робити особисті коментарі щодо державотворення з боку українського суспільства, яке у важкий час відстоює ідеали гідності та свободи й безстрашно захищає майбутнє нашої країни.

Наприкінці  організаторка заходу, канд. наук з держ. упр., доцент кафедри публічного управління та адміністрування Мірко Наталія Вікторівна, підбила підсумки, подякувала за участь всім учасникам й присутнім та наголосила, що саме завдяки мужнім патріотам, які у різні періоди української історії відстоювали демократичні цінності та свободу, українці довели всьому світові, що є нацією нескорених, сильних духом, гідних та вільних нащадків славного козацького роду.

16.02.2023
43630
874
остання редакція 20.02.2023
43630