logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Міжнародна науково-практична конференція "Товарознавство і торговельне підприємництво: дослідження, інновації, освіта"

Загальна інформація

6-7 квітня 2011р. відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Товарознавство і торговельне підприємництво: дослідження, інновації, освіта", організаторами якої виступили Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Київський національний торговельно-економічний університет, Міжнародне товариство товарознавців і технологів, Українське товариство товарознавців і технологів.
    Роботу конференції урочисто відкрив ректор КНТЕУ, професор, академік НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України А.А. Мазаракі
    З вітальним словом до учасників конференції звернулися президент Міжнародного товариства товарознавців і технологів Родіка Памфілі, голова Державної служби технічного регулювання України Орєхов С.М., ректор Білоруського торговельно-економічного університету споживчої кооперації Наумчик А.О., в.о завідувача кафедри товарознавства та експертизи товарів Російського державного торговельно-економічного університету Ніколаєва М.А., професор Познанської економічної академії Яцек Лучак, директор департаменту експертизи та аналізу ефективності державної підтримки Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Литвиненко С.В.
    В роботі конференції взяли участь представники державних та громадських організацій: Державної митної служби України, Державної служби технічного регулювання, Державної пробірної служби України, Всеукраїнської федерації споживачів "ПУЛЬС", Інституту екогігієни і медичної екології ім. Марзєєва АМНУ, Українського науково-дослідного центру гігієни харчування, Державного науково-дослідного інституту митної справи, Міжнародного інституту безпечності та якості харчових продуктів, Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи, Науково-дослідного центру незалежних споживчих експертиз "Тест" та багатьох інших. Широким було представництво вищих навчальних закладів - Молдавської економічної академії, Познанського економічного університету, Дніпропетровського університету економіки та права ім. Альфреда Нобеля, Харківського державного університету харчування та торгівлі, Львівської комерційної академії, Національного університету харчових технологій, Національного університету природокористування та біоресурсів України, Одеської національна академії харчових технологій, Української академії друкарства, Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, Київського національного університету будівництва і архітектури, Південно-Уральського державного університету, Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка тощо.
    В рамках конференції відбулося засідання круглих столів з актуальних проблем на теми: "Запобігання контрабанді та порушенням митних правил при зовнішньоекономічних операціях з товарами", "Функціональні харчові продукти: проблеми термінології та законодавчого регулювання".

    Також відбулися засідання секцій за наступними напрямками:
- формування товарної політики та актуальні проблеми безпечності та якості харчових продуктів;
- аналіз ринку, асортимент, якість і проблеми класифікація непродовольчих товарів;
- інфраструктурний розвиток торгівлі;
- сучасна освіта в галузі товарознавства і торговельного підприємництва.

    В період роботи конференції відбувалися дегустації продукції провідних виробників харчових продуктів - ПАТ "Горлівський м'ясокомбінат", ТОВ "Рибопереробний завод "Плеяди" та нових функціональних продуктів, розроблених учасниками Всеукраїнського молодіжного руху "Молодь за права споживачів".
    За результатами розгляду та обговорення актуальних питань у галузі товарознавства і торговельного підприємництва учасниками Міжнародної науково-практичної конференції "Товарознавство і торговельне підприємництво: дослідження, інновації, освіта" було розроблено рекомендації для компетентного вирішення окреслених проблем.

 

 

Ректорат

08.04.2011
annzo
2248
остання редакція 08.04.2011