logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь ДТЕУ в круглому столі представників будівельної галузі

Загальна інформація

Засідання круглого столу, на який завітали представники найвідоміших будівельних організацій, компаній, підприємств різних форм власності, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, відбулось 15 лютого 2023 р. з метою обговорення рівня ефективності, проконкурентності та законності проведення публічних закупівель в будівельній галузі в діючих правових умовах та запобігання можливим ризикам порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

На заході, що проходив в Інституті інноваційної освіти КНУБА, був присутній проректор з науково-педагогічної та адміністративно-господарської роботи Державного торговельно-економічного університету Олексій Куліков, а також інші поважні гості, серед яких Державний уповноважений Антимонопольного комітету України Ольга Нечитайло, заступник начальника першого відділу Управління розслідувань окремих видів антиконкурентних узгоджених дій АМКУ Олена Перелигіна та представники ГО «Вся Україна» – віцепрезидент УФПБ Анатолій Сорока і Олександр Камінський.

Головними темами для обговорення учасниками круглого столу були:

  • зміни до законодавства у сфері публічних закупівель. Нововведення та їх практичне застосування;
  • практичні питання розслідування Антимонопольного комітету України на торгах-тендерах. Докази при доведенні порушень, що використовуються органами Комітету, та варіанти захисту при виявленні ознак порушень. Запобігання ризикам виявлення ознак змови на торгах-тендерах;
  • новітні методи збереження бізнесу, який постраждав від дій окупантів і щодо якого є рішення Комітету про порушення з відповідними штрафними санкціями.

Особливу увагу було приділено проблематиці розслідування Антимонопольного комітету України на торгах-тендерах та основним доказам при доведенні порушень, які використовують органи Комітету під час розгляду справ.


Автор тексту: Вінс Валерій, спеціаліст
відділу маркетингу та комунікацій ЦМІП

15.02.2023
43630
181
остання редакція 17.03.2023
43630