logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ДТЕУ представлений у Ташкенті в рамках міжнародного проєкту UNODC та OECD

Загальна інформація

Гарант освітньо-професійної програми «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності», ОС «бакалавр», ДТЕУ Подільчак Ольга Миколаївна під час відрядження 30–31 березня 2023 року представляла Україну у місті Ташкент (Республіка Узбекистан).

У рамках цього проєкту, організованого UNODC та OECD, обговорювався механізм застосування ефективних стратегій співпраці громадянського суспільства і державних антикорупційних структур для підтримки імплементації Конвенції ООН проти корупції. Зокрема, акцент було зроблено на підготовці Матриці переслідування корупційних правопорушень високого рівня відповідно до 5-го раунду Стамбульського плану дій OECD/ACN (IAP).

Під час тренінгового семінару обговорювалися критерії відбору даних Матриці, успішні ініціативи організацій громадянського суспільства, спрямовані на моніторинг корупції на високому рівні через використання відкритих даних; методологія 5-го раунду моніторингу Стамбульського плану дій з протидії корупції: цілі, принципи, нововведення та інструмент моніторингу, а також оцінка антикорупційної політики, наявності конфлікту інтересів та ефективність декларації активів, питання незалежності судової влади та органів прокуратури.

На тренінгу провідними експертами з різних країн світу та представниками UNODC та OECD опрацьовувалися критерії визначення ефективності переслідування корупційних правопорушень та роботи спеціалізованих органів з протидії корупції, прозорості здійснення державних закупівель та ведення бізнесу, особлива увага приділялася захисту прав викривачів.

Протягом зустрічі учасники ділилися успішним досвідом роботи організацій громадянського суспільства у просування заходів протидії корупції високого рівня та здійснення моніторингу Стамбульського плану дій з протидії корупції, а також подальшої імплементації норм Конвенції ООН проти корупції в національні законодавства країн.

Результати фахового обговорення на тренінговому семінарі будуть впроваджені в освітньо-професійну програму «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності», а також у базові навчальні дисципліни ДТЕУ, які стосуються антикорупційної політики в державі та бізнесі, роботи спеціалізованих органів з протидії корупції, стратегії співпраці громадянського суспільства і державних антикорупційних структур та іншого.


Автори тексту:
Подільчак Ольга Миколаївна,
доцент кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу

Мельниченко Руслан Володимирович,
завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу

31.03.2023
43630
680
остання редакція 07.04.2023
43630