logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентський круглий стіл «Економіка неринкових відносин»

Загальна інформація

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики ДТЕУ 6 квітня 2023 року з нагоди 100-річчя від дня народження лауреата Нобелівської премії з економіки Л. С. Шеплі провела студентський круглий стіл на тему «Економіка неринкових відносин» у режимі онлайн на платформі Zoom.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся декан ФЕМП Олександр Міняйло. Модератором заходу була доцент кафедри економічної теорії та конкурентної політики Таміла Щербакова.

У засіданні круглого столу взяли участь здобувачі освітніх ступенів «бакалавр» та «магістр». Інтелектуальну біографію та наукову спадщину Л. С. Шеплі висвітлили студенти І курсу ФЕМП Єлизавета Твердохліб, Олександра Дашуніна та Олег Тішура. Теорію економіки неринкових відносин у працях Л.С. Шеплі дослідила студентка І курсу ФМТП Анастасія Арбузова. Прикладні аспекти алгоритму Гейла-Шеплі ґрунтовно були розглянуті студентом І курсу ФМТП Єгором Ярошенком, а використання алгоритму у медичній сфері всебічно розкрив студент І курсу магістратури ФЕМП Павло Горбачов. Більш складний напрям дослідження обрала студентка І курсу ФМТП Анастасія Гарькава, яка розповіла про внесок Л. Шеплі у теорію ігор. Студентка ІІІ курсу ФЕМП Дарина Сушко зосередила увагу на аналізі теорії двосторонніх ринків, а її одногрупниця Яна Формагей розкрила вектор Шеплі. Внесок лауреата Нобелівської премії у розв’язання житлової проблеми розглянула студентка ІІ курсу ФЕМП Анастасія Кондратенко. Палку дискусію в учасників круглого столу викликало вирішення Л. С. Шеплі актуальної для студентства проблеми створення стабільних шлюбних пар, в якій взяли участь студентка І курсу ФМТП Валерія Квятковська, студентка І курсу ФМТП Альона Леонтьєва та студентки ІІ курсу ФЕМП Анастасія Гойна й Наталія Сахно. Жваве обговорення отримала не менш актуальна проблема для молоді щодо оптимального розподілу абітурієнтів на бюджетні місця у закладах вищої освіти, якої торкнулася у своїй доповіді студентка ІІ курсу ФЕМП Вікторія Шеремета.

Дякуємо всім учасникам за цікаві виступи та змістовну дискусію і бажаємо нових наукових звершень!


Юрій Уманців, в.о. завідувача кафедри
економічної теорії та конкурентної політики

06.04.2023
43630
875
остання редакція 10.04.2023
43630