logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Модельне судове засідання для студентів ФМТП відбулося в Дарницькому районному суді Києва

Загальна інформація

У рамках підписаного Меморандуму між Дарницьким районним судом міста Києва та ДТЕУ 25 квітня суддя-спікер Дарницького районного суду м. Києва, кандидат юридичних наук, IMIмедіатор  Бондаренко Марина Сергіївна в залі суду провела модельне судове засідання за участю студентів 2 курсу ФМТП, які вивчають навчальну дисципліну «Практикум з кримінального права України», що викладається доцентом кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу Шведовою Ганною Леонідівною. Також для кращого засвоєння студентами практичних навичок в галузі кримінального права та закріплення знань і набуття компетентностей щодо особливостей кваліфікації кримінальних правопорушень  25 квітня було проведено виїзне практичне заняття в Дарницькому районному суді міста Києва, де студенти були присутні на судових засіданнях у справах про притягнення до кримінальної відповідальності за кримінальні правопорушення проти громадського порядку, проти безпеки руху та експлуатації транспорту та проти здоров’я населення.

Модельне судове засідання відбулося:

  • У справі про притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 121 КК України.

Модельне судове засідання – це унікальний простір для професійного спілкування студентів-правників з органами судової влади, можливість творчого застосування здобутих знань, умінь і навичок, а також участь суддів у професійній підготовці майбутніх спеціалістів.

У модельному судовому засіданні взяли участь студенти, які зацікавлені у набутті практичних навичок щодо особливостей кваліфікації різних видів кримінальних правопорушень та поглибленому засвоєнні навчальної дисципліни «Практичний курс з кримінального права України» (спеціальність «Право», бакалаврські і магістерські ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності»).

Майбутні правники спробували себе у ролі головуючого судді, адвоката, прокурора та мали можливість допитати обвинуваченого, потерпілого свідків на підставі кримінального провадження, яке цим судом і розглядалось.

За результатами проведеного модельного судового засідання учасники поглибили взаємодію щодо розвитку освітніх програм з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії. Впевнені, що тільки об’єднавши зусилля науки та практики, ми зможемо вирішити стратегічно важливі для України питання у сфері вищої юридичної освіти.

25.04.2023
Вінс Валерій Вікторович
562
остання редакція 02.05.2023
433884