logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Форум «Відновлення постраждалих територій внаслідок збройної агресії рф (на прикладі Київської області)»

Загальна інформація

На базі Державного торговельно-економічного університету 03 травня 2023 р. відбувся форум «Відновлення постраждалих територій внаслідок збройної агресії рф (на прикладі Київської області)». Співорганізатор заходу – Державна установа «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України».

У Малахітовій залі корпусу Л були присутні близько 70 учасників академічної спільноти, державних службовців, представників громадянського суспільства і ще стільки ж відвідувачів ознайомилися з  експертним обговоренням на платформі ZOOM та на YouTube-каналі Університету.

Захід відкрили Анатолій МАЗАРАКІ, ректор, доктор економічних наук, професор та Сергій ТАРУТА, народний депутат України, перший заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Верховної Ради України.

Власне бачення візії повоєнного відродження передмістя Києва представила Елла ЛІБАНОВА, доктор економічних наук, професор, академік НАН України, директор Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи Національної академії наук України.

Обговорення відбулося з урахуванням останніх змін національного законодавства та найкращого світового досвіду. Ключові положення щодо дослідження цих питань сформулювали науковці Державної установи «Інститут економіко-правових досліджень імені В. К. Мамутова Національної академії наук України» Володимир УСТИМЕНКО, директор, доктор юридичних наук, професор, Інна ЗАБЛОДСЬКА, завідувач відділу проблем міжрегіонального співробітництва, доктор економічних наук, професор та Юлія РОГОЗЯН, заступник завідувача відділу проблем міжрегіонального співробітництва, доктор економічних наук, старший дослідник.

У форумі також взяли участь представники місцевого самоврядування та громадянського суспільства, що дало змогу розглянути широке коло практичних питань відновлення районів. Так, аналіз стану розвитку та нагальні проблеми найбільш постраждалих регіонів Київщини висвітлили Данило МАВЛЯНОВ, голова Бучанської РДВА Київської області та Олексій ДАНЧИН, голова Вишгородської РДВА Київської області. Про цифрову трансформацію як  важливий інструмент підвищення інвестиційної привабливості територій розповів Костянтин НІЖЕЙКО, голова ГО «Міжнародна асоціація майбутнього України», аспірант 3 року навчання кафедри світової економіки.

Державний торговельно-економічний університет став платформою, на якій вдалося поєднати в інтересах регіонального розвитку науку, освіту, місцеве самоврядування та громадянське суспільство. Для закріплення офіційних намірів про співпрацю було підписано меморандуми про співробітництво і взаємодію між Бучанською РДА та районною радою, Інститутом економіко-правових досліджень НАН України та ДТЕУ, а також між Вишгородською РДА та ДТЕУ. Саме такий формат співпраці стане надійним фундаментом для вироблення цілісної і збалансованої моделі відродження та розвитку Київської області на найближчі 5 років.

Анатолій МАЗАРАКІ підбив підсумки роботи форуму, висловив вдячність всім учасникам заходу за активну участь та зазначив, що на базі Університету і в подальшому будуть обговорюватися актуальні міждисциплінарні питання регіонального відродження України.

Слідкуйте за нашими новинами – далі буде багато актуальних подій.

Ганна ДУГІНЕЦЬ
Завідувач кафедри світової економіки
доктор економічних наук, професор

03.05.2023
433884
1562
остання редакція 05.05.2023
443230