logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Концерт солідарності між хоровими колективами України та Франції

Загальна інформація

З метою обміну національною спадщиною мистецького хорового співу, розвитку культурно-естетичного виховання студентської молоді, 18 квітня 2011 року в актовій залі університету відбувся концерт солідарності між хоровими колективами України та Франції. В ньому брали участь хорові колективи Європейської школи менеджменту (м. Париж) та Київського національного торговельно-економічного університету.
    Європейська школа менеджменту, яка є давнім партнером нашого університету, за останньою класифікацією Financial Times займає першу сходинку в Європі. Якщо до сьогодні співпраця між цим навчальним закладом і КНТЕУ обмежувалась відбором кандидатів на навчання за магістерськими програмами в Лондоні, Парижі, Мадриді, цього разу мова йшла про виключно студентське, артистично-духовне спілкування молоді обох країн.
    Так, у концертній програмі лунали хорові твори відомих композиторів класиків таких як: Й.С. Бах, А. Моцарт, А. Вівальді, М. Скорик, В. Файнер, П. Чесноков, а також українські народні хорові обробки та французький шансон.
    Розпочав концерт французький хор під керівництвом Алана Шаррона, музичний супровід на роялі виконала концертмейстер культурно-мистецького центру КНТЕУ Наталія Гапоненко. Зі слів месьє Алана, хор Європейської школи менеджменту було засновано в 2004 році за ініціативи студентів школи. Основною метою та діяльністю хору є організація концертів на користь благодійних організацій.
    Після виступу французів до слова був запрошений проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків В.М. Сай, який привітав усіх учасників концерту, вручив подяку та сувеніри від ректорату університету хоровому колективу Франції та запросив до слова директора з розвитку Європейської школи менеджменту (м. Париж) Анрі Жоллеса, який в свою чергу також привітав учасників концерту.
    У другій частині концерту своє мистецтво продемонстрували студенти камерного академічного хору КНТЕУ під керівництвом Оксани Сіненко. Хор університету було створено у 2006 році за підтримки ректора, професора А.А. Мазаракі. Протягом свого існування колектив став лауреатом багатьох Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів і конкурсів, що проводилися як в Україні, так і поза її межами з метою розповсюдження національних культурних цінностей у світовому просторі.
    Підчас концерту у вестибулі другого поверху актової зали проходила благодійна виставка-продаж дитячих доробок, отримані кошти з якої підуть на розвиток дитячих будинків в Україні. Також французькі студенти презентували роботу Європейської школи менеджменту для всіх бажаючих студентів університету, які прагнуть здобувати нові знання та досвід.
    Загалом цілий день був насичений корисною інформацією, новими знайомствами та чудовою концертною програмою після завершення якої, учасники концерту на чолі зі своїми керівниками сфотографувалися на сцені актової зали.
    Таким чином, започатковано ще одну, хай нетрадиційну, але перспективну форму молодіжного співробітництва. Тож сподіваємося, що вже наступної осені студенти знаної західноєвропейської навчальної структури почують голоси студентів КНТЕУ.

 

 

Культурно-мистецький центр

Культурно-мистецький центр

18.04.2011
annzo
2041
остання редакція 18.04.2011
annzo