logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

VІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Наука XXI століття: виклики сьогодення»

Загальна інформація

Кафедра сучасних європейських мов факультету міжнародної торгівлі та права спільно з кафедрою іноземної філології та перекладу факультету торгівлі та маркетингу Державного торговельно-економічного університету 11 травня 2023 року в дистанційному форматі на онлайн-платформі ZOOM провели VІ Всеукраїнську студентську науково-практичну конференцію іноземними мовами «Наука XXI століття: виклики сьогодення».

Відкрила конференцію проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків доктор економічних наук, професор Герасименко Анжеліка Григорівна, привітавши учасників англійською мовою і відзначивши, що конференція стала значною науковою подією у ДТЕУ.

Декан факультету міжнародної торгівлі та права  кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права Гончарова Юлія Анатоліївна у своєму вітальному слові підкреслила важливість досконалого володіння англійської мовою та іншими іноземними мовами в сучасному світі, побажала студентам натхнення і звершень у науковій діяльності.

До учасників та гостей конференції звернулася завідувач кафедри сучасних європейських мов Гарбуза Тетяна Віталіївна і наголосила на важливості проведення наукових заходів такого рівня. Вона зазначила, що участь студентів у конференції – це перші кроки в науковій діяльності, які можуть сприяти їх майбутній успішній професійній кар’єрі, та побажала учасникам конференції невичерпної енергії та нових наукових досягнень у подальшій науковій діяльності.

У конференції взяли участь понад 220 студентів із 13 навчальних закладів України, серед яких Державний торговельно-економічний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Хмельницький національний університет, Київський університет імені Бориса Грінченка, Державний податковий університет, м. Ірпінь, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Вінницький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету, Чернівецький торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету, Ужгородський торговельно-економічний інститут Державного торговельно-економічного університету та інші.

Після пленарного засідання конференція продовжила свою роботу на секційних засіданнях, які охоплювали такі напрями: економіка, фінанси і аудит; інформаційні технології; філологічні науки; міжнародна торгівля і право; менеджмент, маркетинг і реклама; психологія.

На конференцію для обговорення було подано 226 доповідей англійською, німецькою та польською мовами.

Організаційний комітет щиро дякує учасникам за їхню активну участь і бажає всім мирного неба та Перемоги!


Автор тексту: Нипадимка Алла Сергіївна,
доктор філософії з галузі «Гуманітарні науки. Філологія»,
доцент кафедри сучасних європейських мов

Гарбуза Тетяна Віталіївна,
завідувач кафедри сучасних європейських мов
t.garbuza@knute.edu.ua

11.05.2023
43630
760
остання редакція 15.05.2023
43630