logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнська науково-практична конференція "Глобальні та національні трансформації сучасного суспільства"

Загальна інформація

 20 квітня 2011 року на факультеті банківської справи відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція "Глобальні та національні трансформації сучасного суспільства". В конференції взяло участь понад 135 студентів з різних університетів України, серед них: Київський національний торговельно-економічний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Академія державного управління при Президентові України, Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова, Київський національний університет культури і мистецтв, Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка, Запорізька державна інженерна академія, Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна, Вінницький торговельно-економічний університет, Рівненський державний гуманітарний університет, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, Миколаївський державний педагогічний університет ім. В.О. Сухомлинського та інші.
    З вітальним словом до учасників конференції звернулась проректор з наукової та навчально-методичної роботи доктор технічних наук, професор Притульська Наталія Володимирівна.
    В рамках конференції відбулися засідання секцій за наступними напрямками:
    1. Політична модернізація як глобальний процес.
    2. Становлення та розвиток інформаційного суспільства в умовах глобалізації.
    3. 25-та річниця Чорнобильської катастрофи: глобальні та національні наслідки.
    4. Україна постмодерну: тенденції розвитку сучасної культури.
    5. Підприємницька мораль: національний та цивілізаційний контекст.
    6. Суперечності глобального та національного в сучасному суспільстві.
    7. Масові комунікації в глобалізованому світі.
    На пленарному засіданні було заслухано три доповіді, а на секційних засіданнях заслухано 135 доповідей, які були присвячені обговоренню актуальних проблем глобалізації сучасного суспільства, зокрема, формування корпоративної культури в умовах глобалізації, процес політичної модернізації в державному суспільстві, інформаційне суспільство в умовах глобалізації, Чорнобильська катастрофа: глобальні та національні наслідки, проблеми генезису етики в підприємницькій діяльності, етнічна самосвідомість: сутність, структура, тенденції розвитку та глобальні комунікації в соціально-політичному просторі.
    Доповіді студентів носили проблемний, дослідницький характер, мають наукове та практичне значення. Більшість доповідей викликали жваве обговорення з боку студентства. Студенти, доповіді яких за результатами роботи секцій були визначені кращими, нагороджені грамотами за кращу доповідь.

 

 

Кафедра філософських та соціальних наук

21.04.2011
annzo
2139
остання редакція 21.04.2011