logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Меморандум про співпрацю та партнерство з «Pozhidaev Production Team»

Загальна інформація

У 2023 році факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу (кафедра туризму та рекреації) ДТЕУ ініційовано і включено до пропозиції підготовки фахівців для сектору креативної економіки освітню програму «Креативні індустрії та управління бізнесом» спеціальності 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» галузі знань 02 «Культура і мистецтво».

В рамках святкування Дня університету 27 травня 2023 року підписаний Меморандум про співпрацю та партнерство між ДТЕУ та стейкголдером нової освітньої програми – підприємством «Pozhidaev Production Team», що має на меті залучення досвіду, професійних компетентностей та ресурсів зовнішнього партнера для сприяння формуванню стійких конкурентних переваг при розробленні, запровадженні та реалізації освітніх програм ДТЕУ.

Pozhidaev Production Team є одним з провідних підприємств на вітчизняному ринку послуг відеопродакшен. За час свого існування (з 2016  року) ним реалізовані успішні проєкти створення рекламних та промоційних відеороликів і кліпів для Управління туризму та промоцій Київської міської державної адміністрації (КМДА); МОЗ та Центру громадського здоров’я (ЦГЗ); Міністерства цифрової трансформації України – для Дія.Освіта; Української Асоціації Медичного туризму; саудівської авіакомпанії FLYNAS; каналів United 24 та Visit Ukraine; туристичних компаній ONE LIFE, «Кий Авіа»; Kyiv Tourism Awards; багатьох ресторанних закладів міста Києва. Серед творчих здобутків підприємства також зйомка кліпу на всесвітньо відомий трек «Доброго вечора ми з України» групи Probass&Hardi.

Відкриваючи церемонію підписання Меморандуму, ректор ДТЕУ, д.е.н., проф., академік НАПН України Анатолій Мазаракі зазначив, що у деяких країнах креативні індустрії забезпечують сьогодні до 20% ВВП і висловив впевненість у можливості організації плідного співробітництва між сторонами в сфері моніторингу ситуації на ринку праці та освіти, вивчення потреб професійного середовища, запитів роботодавців; підготовки пропозиції щодо відкриття нових та удосконалення діючих освітніх програм; погодження навчальних планів та їх методичного забезпечення; проведення практичної підготовки студентів; формування професійних та інших компетентностей майбутніх фахівців; проведення атестації здобувачів вищої освіти.

Співробітництво між ДТЕУ і Pozhidaev Production Team відповідно до положень Меморандуму сприятиме формуванню у здобувачів вищої освіти за ОП «Креативні індустрії та управління бізнесом» практичних навичок зі створення відеоконференцій, вебінарів, онлайн-трансляцій, віртуального інтер'єру; використання унікальних можливостей взаємодії з презентацією під час зйомки TouchBoard; запису подкастів та тематичних програм на YouTube; розроблення концепції та написання сценаріїв зйомок; організації студійної роботи; монтажу, кольорокорекції, створення фону для віртуальних студій; режисури та продюсування.

З метою забезпечення високої якості освітнього процесу сторони домовилися докласти спільних зусиль для облаштування в університеті спеціалізованої лабораторії – «Студії відеопродакшен», яка в перспективі використовуватиметься для реалізації освітніх програм «Креативні індустрії та управління бізнесом», «Дизайн», «Міжнародний туризм» при викладанні основних і вибіркових дисциплін, передбачених навчальними планами: Audio&Video Production, Медіабізнес, Дизайн, Екскурсійна справа, Рекламний бізнес та Рекламний креатив, Устаткування закладів креативних індустрій, Спеціалізований туризм, ННЦ бізнес-симуляції тощо.

У церемонії підписання та обговоренні напрямів спільної діяльності в рамках реалізації Меморандуму взяли участь:

Антон Пожидаєв – директор і засновник підприємства «Pozhidaev Production Team»; представники Державного торговельно-економічного університету: перший проректор з науково-педагогічної роботи, д.т.н., проф. Наталія Притульська; декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, д.е.н., проф. Надія Ведмідь; завідувач кафедри туризму та рекреації, д.е.н., проф. Тетяна Ткаченко; гарант освітньої програми «Креативні індустрії та управління бізнесом», к.е.н., доц. Сергій Хлопяк, викладачі та аспіранти кафедри туризму та рекреації та ін.


Сергій ХЛОПЯК,
доцент кафедри туризму та рекреації, канд. екон. наук

27.05.2023
Вінс Валерій Вікторович
1076
остання редакція 31.05.2023
43630