logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Презентація книги серії «Медіалогія» | Том «Медіаландшафт»

Загальна інформація

У межах урочистого відзначення Дня університету – Державного торговельно-економічного університету – відбулася презентація першого тому «Медіаландшафт» науково-практичного видання серії «Медіалогія».

Захід проходив 27 травня 2023 року з нагоди Дня університету у залі відеоконференцій та вебінарів, сучасній локації  інноваційної бібліотеки за участю партнерів, колективу авторів та науково-педагогічних працівників університету.

Науково-практичне видання опубліковано за редакцією доктора економічних наук, професора ректора Анатолія Мазаракі, який у своєму виступі зазначив, що видання присвячено проблематиці медійної сфери, її структурним підрозділам, напрямам,  які є медійним ландшафтом сьогодення та орієнтовані на підвищення медіаграмотності суспільства.

Акцентовано увагу на ролі медіа, що є не лише засобами передачі інформації, але і середовищем, в якому синтезується інформація, виробляється та набуває певних форм контент, який згодом транслює різноманітні коди для подальшого освоєння людиною і формування нею певної картини світу з його соціальними, моральними, інтелектуальними аспектами.

Креатор ідеї науково-практичного видання кандидат соціальних наук, доцент кафедри журналістики та реклами Євгенія Кияниця наголосила на теоретичних та практичних основах медіалогії, практичних тенденціях формування різних форм контенту, трансльованих як через традиційні, так і інтерактивні масмедіа.

Серед запрошених гостей були представники бізнесу: ТОВ «Комунікаційний хаб "ЕКОНОМІКА"», директорка ПП «К-Медіа Плюс» Марина Таргонська, директорка і засновниця ТОВ «Медіа Спорт» Вікторія Жилєнкова, а також представники рекламного агентства «За-Дизайн» і Малої академії наук України.

Під час презентації учасники обговорили актуальні  питання щодо посилення надання гравцям медійного бізнесу такої інформації, яка може використовуватися як релевантний алгоритм для ефективної діяльності, адже сучасний етап розвитку суспільства пов’язаний із глобальним медіасередовищем, створенням єдиного інформаційного простору, в якому можна не лише отримувати будь-яку інформацію, а й відтворювати її у власноруч відформатованому вигляді для подальшого опрацювання й поширення.

Зважаючи на таку зацікавленість  у подальших дослідженнях діяльності медіасфери загалом та окремих її напрямів, завідувачка кафедри журналістики та реклами Діана Файвішенко наголосила на тому, що у виданні запропоновано найбільш актуальні напрями візуалізації  інформаційних, рекламних та інших звернень, які сприятимуть формуванню високого рівня громадської свідомості усіх членів медіапростору, спрямовані на опанування мистецької та культурологічної компетентностей майбутніми фахівцями, які здобувають вищу освіту, особливо за спеціальністю «Журналістика». Побажала творчому колективу авторів  – працівникам кафедри журналістики та реклами Євгенії Кияниці, Ірині Гамовій, Дмитру Яцюку, Галині Алданьковій, Галині Брюхановій,  Оксані Голік, Яніні Лісун, Ользі Юсуповій та Аліні Лісневській чудових ідей та творчої наснаги у продовженні серії «Медіалогія» та підготовці наступних видань «Медійкейсинг» та «Медіаінституції».

Особлива подяка директору бібліотеки Лілії Шестопаловій за наданий комфортний простір бібліотеки та затишну атмосферу для презентації видання.

Вдячність за інформаційну та технічну підтримку голові та учасникам Творчого рекламного об’єднання студентів Богдану Кулинку, Єві Файвішенко, Яні Роженок.

Чекаємо на нові досягнення!

Приєднуйся і дій!

Разом до перемоги!

         


Діана Файвішенко, завідувачка кафедри журналістики та реклами

Євгенія Кияниця, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики та реклами

27.05.2023
43630
833
остання редакція 06.06.2023
43630