logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

VІІ Міжнародний науково-практичний симпозіум на тему «Концептуальні проблеми розвитку сучасної гуманітарної та прикладної науки. Післявоєнна відбудова України»

Загальна інформація

VІІ Міжнародний науково-практичний симпозіум на тему «КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ СУЧАСНОЇ ГУМАНІТАРНОЇ ТА ПРИКЛАДНОЇ НАУКИ. ПІСЛЯВОЄННА ВІДБУДОВА УКРАЇНИ» проведений Державним торговельно-економічним університетом спільно з Університетом Короля Данила 25 травня 2023 року. 

Симпозіум складався з панельних дискусій, на яких обговорювалися вузькоспеціалізовані питання правового регулювання воєнного стану в Україні. Факультет міжнародної торгівлі та права був відповідальним за організацію та безпосереднє проведення панелі «Розвиток права в умовах воєнного стану». Студенти та викладачі ДТЕУ взяли участь у панелі офлайн з одночасним прямим ефіром у Zoom для колег з інших регіонів України та тих, хто знаходився за кордоном.

Міжнародний симпозіум був відкритий Юлією Гончаровою, деканом факультету міжнародної торгівлі та права, канд. юрид. наук, доц. Пані Юлія звернула увагу всіх учасників, що ДТЕУ з перших днів війни активно займається науковими розробками та дослідженнями, які присвячені воєнному стану в Україні та порушенню норм міжнародного права. Декан поділилася своїми думками та пріоритетними напрямами подальшої роботи факультету в цьому напрямі.

В обговоренні актуальних питань панельної дискусії взяли участь як викладачі кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, так і студенти факультету міжнародної торгівлі та права. Доповіді, що набули найбільш активної дискусії серед студентів: «Механізм правового забезпечення корпоративної безпеки під час воєнного стану» (Руслан Мельниченко, завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, канд. юрид. наук, адвокат), «Службові зловживання в умовах воєнного стану» (Ганна Шведова, доцент кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, канд. юрид. наук, доц.), «Кримінально-правова протидія фінансовому шахрайству» (Віктор Нікітенко, доцент кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу, канд. юрид. наук, доц.).

Проведення наукового заходу відбулось у теплій та дружній атмосфері, в форматі жвавого діалогу. Актуальні презентаційні матеріали, представлені на пленарному засіданні та дискусійних платформах, сприяли активному обговоренню та висловленню думок учасників стосовно реалій та пропозицій щодо післявоєнної відбудови економіки України.

Науковий захід дозволив у форматі відкритого обговорення визначити пріоритетні напрями та пропозиції післявоєнної відбудови України в економічному, правовому та суспільному полі. У засіданні панелі «Розвиток права в умовах воєнного стану» взяли участь понад 120 кращих представників молодої наукової еліти, якими, переважно, були студенти спеціальності «Право», бакалаврських і магістерських ОПП: «Комерційне право», «Фінансове право», «Цивільне право і процес», «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності», «Міжнародне право».

За результатами проведеної панельної дискусії викладачі ДТЕУ поглибили взаємодію у напрямі актуалізації освітніх програм з метою їх подальшої професіоналізації та максимального наближення до вимог правничої професії в умовах воєнного стану. Тільки об’єднавши зусилля науки та практики, можна вирішити стратегічно важливі для України питання у сфері вищої юридичної освіти.


Автори тексту: 
Мельниченко Руслан Володимирович,
завідувач кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу
Електронна пошта: r.melnychenko@knute.edu.ua

Шведова Ганна Леонідівна,
доцент кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу
Електронна пошта: g.shvedova@knute.edu.ua

25.05.2023
43630
514
остання редакція 07.06.2023
43630