logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

VI Міжнародна науково-практична конференція "Проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні"

Загальна інформація

У роботі конференції взяли участь представники урядових установ, комерційних структур та 28 вищих навчальних закладів України, серед яких: Комітет промислової та регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради України, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Національний інститут стратегічних досліджень, Науково-дослідний економічний інститут Міністерства економіки України, Рада громадської організації "Спілка підприємців Київщини", Український фонд підтримки підприємництва, Спілка підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України та багато інших.
    11 травня конференцію відкрила проректор з наукової та методичної роботи Київського національного торговельно-економічного університету д.е.н., проф., Притульська Наталія Володимирівна, яка звернулась з вітальним словом до учасників конференції. Вона зазначила нагальність потреби обговерення організаційних та правових проблем розвитку підприємництва, необхідність відкритого діалогу між державними посадовцями, науковцями та представниками бізнесу.
    На пленарному засіданні виступили: д.е.н., старший науковий співробітник Науково-дослідного економічного інституту Міністерства економіки України Дрига С.Г., к.т.н., старший наук. співробітник Національного інституту стратегічних досліджень Ляпін Д.В., голова Українського фонду підтримки підприємництва Стасів Л.В., к.е.н., проф. КНЕУ ім. Гетьмана Соболь С.М., д.е.н., проф. КНТЕУ Лігоненко Л.О., в.о. президента Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Биковець В.М., директор Єдиного консультаційного центру для підприємців Миколаївської області Євсєєв В.Б., консультант з економічних питань консалтингової компанії "Система-Консалтинг" Маслакова Т.Л., доктор філософії з авіаційної психології, перший замісник ген. директора МААК "УРГА" Кузьменко Г.І.
    Під час пленарного засідання відбулося обговорення гострих проблем які присвячені сучасним реаліям та новим загрозам розвитку українського підприємництва, а саме: у сфері регуляторної діяльності та державної підтримки розвитку бізнесу; стану та проблем реформування системи оподаткування, обліку та звітності суб`єктів малого бізнесу в умовах нового Податкового кодексу; механізму забезпечення конкурентоспроможності продукції малого та середнього підприємництва; створення ефективної моделі партнерства великого та дрібного бізнесу; концептуальних та методичних питань фінансової підтримки інноваційного розвитку бізнесу.
    12 травня відбулась презентація та обговорення стендових доповідей за напрямами: регуляторна діяльність та підтримка розвитку підприємництва; правове забезпечення підприємницької діяльності; актуальні проблеми оподаткування, фінансування, обліку та звітності суб’єктів підприємництва; шляхи забезпечення ефективного управління діяльністю суб’єктів підприємництва; розвиток підприємництва в сфері торгівлі та послуг.
    Поставлена проблематика науково-практичної конференції слугувала плідним під´рунтям для обміну думками з зазначених питань. Обмін досвідом, думками, аналіз процесів та проблем розвитку підприємництва, які характерні для сучасного стану функціонування та розвитку суспільства, надали можливість учасникам конференції напрацювати та схвалити рекомендації, які будуть розіслані провідним установам України.
    Опубліковано збірник матеріалів, в якому розміщено 115 тез учасників конференції.
    За результатами конференції прийняті Методичні рекомендації, які будуть направлені зацікавленим урядовим структурам та неурядовим організаціям.

 

 

Кафедра економіки підприємництва

13.05.2011
annzo
2575
остання редакція 13.05.2011