logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Креативні індустрії та міжнародний туризм: першокурсники ознайомилися з майбутніми професіями

Загальна інформація

Навчальний рік для студентів першого курсу, які обрали унікальну в Україні освітню програму (ОП) «Креативні індустрії та управління бізнесом», а також традиційну для нашого університету ОП «Міжнародний туризм», розпочався з ознайомлення з університетом та особливостями обраної ними професії.

Першого вересня, у межах освітнього курсу «Вступ до фаху», після змістовної екскурсії університетом та детального ознайомлення з бібліотекою, а також зі змістом освітніх програм та особливостями університетського життя студенти зустрілися з представниками бізнесу – ключовими стейкголдерами ДТЕУ у підготовці фахівців за ОП.

Студенти, які здобувають освіту за спеціальністю 242 «Туризм» ОП «Міжнародний туризм», відвідали ТОВ «Travel Hub» – інноваційний проєкт у туристичному бізнесі, єдиний наразі в Україні. Travel Hub об’єднує різні туристичні сервіси, фахівців туристичної індустрії, мандрівників, організаторів авторських подорожей, спікерів, письменників та всіх, хто захоплюється подорожами, в одному місці – затишному просторі у Києві на Подолі. Про особливості професії майбутнім фахівцям розповіла випускниця ДТЕУ, а нині засновниця та директор підприємства Ірина Дворська.

Студентам, які навчаються за спеціальністю 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» галуззю знань 02 «Культура і мистецтво» ОП «Креативні індустрії та управління бізнесом», організовано зустрічі на підприємствах найбільш потужних секторів креативних індустрій, які потребують висококваліфікованих фахівців з організації бізнесу.

Досить цікавою, інформативною та корисною була зустріч студентів з Антоном Пожидаєвим – засновником приватного підприємства у сфері медiабiзнесу «POZHIDAEV PRODUCTION TEAM» (вiдеопродакшн), першим і активним партнером ДТЕУ з формування нової ОП. Підприємство розробляє медiапродукти вiд iдеї до фiнального рендера.

Першокурсники відвідали «PinchukArtCentre» – один із найбільших і найдинамічніших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. Цей міжнародний хаб сучасного мистецтва розвиває українську арт-сцену та генерує критичний публічний дискурс для суспільства. Професійно-орієнтована екскурсія та лекція, яку провели працівники центру, дозволили студентам ознайомитися з напрямами роботи хаба та основними перспективами працевлаштування у сфері арт-бізнесу.

Відбулися зустрічі з деканом ФРГТБ Ведмідь Н. І., завідувачем випускової кафедри туризму та рекреації Ткаченко Т. І., гарантами ОП Кравцовим С. С. та Хлопяком С. В., наставниками академічних груп Мазурцем Р. Р. та Козорізом О. Є., а також багато цікавих та корисних заходів.

Фінальним заходом було відвідування студентами Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та перегляд п’єси «Безталанна» – найпопулярнішого драматичного твору одного із засновників українського професійного театру, актора, режисера, драматурга Івана Карпенка-Карого.

Закохатися у професію – це перший крок на шляху до наполегливого здобуття фахових знань, успішної кар’єри і щасливого життя. Щиро вдячні партнерам ДТЕУ за їх внесок у формування фахівців – професіоналів у перспективних для України сферах діяльності.

Підготовлено:
Ткаченко Т.І.
Мазурець Р.Р.

01.09.2023
43630
225
остання редакція 02.10.2023
43630