logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Делегація ДТЕУ в Університеті Мессіни (Італія)

Загальна інформація

У рамках реалізації чотиристоронньої Угоди про партнерство та співпрацю між Державним торговельно-економічним університетом (Україна), Університетом Мессіни (Італія), Краківським економічним університетом (Польща) та Університетом у Крагуєваці (Сербія) 28–29 вересня 2023 року відбулася 20-та Міжнародна науково-практична конференція «Цифрова, екологічна та соціальна трансформація: виклики та перспективи», яку проведено у місті Мессіна (Італія). У конференції взяли участь представники ДТЕУ – декан факультету міжнародної торгівлі та права канд. юрид. наук, доц. Юлія ГОНЧАРОВА, завідувач кафедри міжнародного, цивільного та комерційного права д-р юрид. наук, проф. Наталія МАЗАРАКІ, завідувач кафедри світової економіки д-р екон. наук, проф. Ганна ДУГІНЕЦЬ, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права, доц., канд. юрид. наук Анна ГУРЖІЙ.

Звернувшись з вітальним словом до учасників конференції, ректор ДТЕУ професор Анатолій МАЗАРАКІ високо оцінив результати багаторічної співпраці в рамкам чотиристоронньої угоди, наголосив на важливості подальшої розбудови партнерських відносин та реалізації спільних проєктів у науковій, освітній і гуманітарній сферах, а також відзначив вагому допомогу, яку надають партнери у надзвичайно скрутні часи.

Проф. Наталія МАЗАРАКІ у спільно підготовленій із проректором із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків проф. Анжелікою ГЕРАСИМЕНКО доповіді окреслила стратегічні вектори розвитку конкурентного права та економічної політики в епоху домінування транснаціональних онлайн-сервісів та ІТ-компаній.

Проф. Ганна ДУГІНЕЦЬ та доц. Анна ГУРЖІЙ у своїх доповідях оцінили масштаби впливу російської агресії в Україні на світові енергетичні ринки, а також перспективи реалізації ініціатив Європейської Комісії щодо перетворення Європи на кліматично нейтральний континент, захисту біологічного різноманіття та екологізації економіки.

За результатами конференції учасники чотиристоронньої угоди задекларували готовність продовжувати активну наукову співпрацю у напрямі розв’язання глобальних проблем суспільно-економічного розвитку.

Дякуємо нашим партнерам за багаторічну співпрацю та неоціненну допомогу, яку ми відчуваємо з перших днів широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Анна Гуржій, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права.

29.09.2023
433884
669
остання редакція 10.10.2023
433884