logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Всеукраїнська науково-практична конференція «Глобальні зміни вітчизняного фінансового сектору в посткризовий (післявоєнний) період»

Загальна інформація

Кафедра банківської справи факультету фінансів та обліку 12 жовтня організувала та провела Всеукраїнську науково-практичну онлайн-конференцію «Глобальні зміни вітчизняного фінансового сектору в посткризовий (післявоєнний) період». У заході взяли участь 60 осіб, у тому числі науковці з 7 провідних вузів України, фахівці-практики, представники закордонних університетів.

З вітальним словом виступив ректор Державного торговельно-економічного університету доктор економічних наук, професор, академік Академії педагогічних наук України, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій МАЗАРАКІ, який зосередив увагу на актуальності проблематики конференції, визначив її ключові вектори і завдання, надихнув учасників на плідну наукову дискусію та генерацію вагомих науково-практичних результатів.

На конференції виступили як науковці, так і фахівці-практики. Було обговорено широке коло питань з Європейської інтеграції, розвитку банківської діяльності, сучасних тенденцій фінансового сектору України, фінансового стимулювання розвитку експортного потенціалу країни, управління екологічними, соціальними та управлінськими ризиками банків; підвищення стійкості фінансового сектору, цифровізації банківської діяльності, розвитку кредитних операцій, удосконалення державних фінансів, фінансової інклюзії, бухгалтерського обліку, макропруденційного нагляду, інтеграції вітчизняного фінансового сектору у європейську фінансову систему. У контексті наукових інтересів конференції також розглядалися «зелені» фінанси, кредитна підтримка військових, іпотечне кредитування, розвиток страхового бізнесу, лізингової діяльності та багато інших важливих питань. Вирішення усіх цих проблем може стати у нагоді при розробці стратегії фінансового відновлення країни, удосконаленні діяльності фінансово-кредитних установ, монетарної та макропруденційної політик Національного банку України.

За результатами конференції буде видано Збірник тез з публікацією на вебсторінці ДТЕУ.

Наталія Шульга, завідувач кафедри банківської справи ДТЕУ

12.10.2023
433884
721
остання редакція 18.10.2023
43630