logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Місяць кібербезпеки «Кібервійна з росією: освіта в умовах нових викликів та загроз. Нове вікно можливостей для студентів»

Загальна інформація

В рамках місяця кібербезпеки 13 жовтня 2023 року відбулася освітня сесія «Кібервійна з росією: освіта в умовах нових викликів та загроз. Нове вікно можливостей для студентів» одним із активних учасників якої є Державний торговельно-економічний університет.

Модератором освітньої сесії виступив голова Антикризового центру кіберзахисту бізнесу, віце-президент Київської ТПП, кандидат політичних наук Володимир КОЛЯДЕНКО. Даний захід поставив за мету популяризацію кращих освітніх практик з кібербезпеки для студентів в умовах кібервійни та підвищення рівня обізнаності молоді стосовно нових можливостей професійної орієнтації в сфері кібербезпеки.

Заступник голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, доктор технічних наук, професор Олександр ПОТІЙ, загострив увагу на нових професійних стандартах в секторі кібербезпеки.

Освітяни були представлені трьома провідними вишами України, одним з яких був Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ). Ректор, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України Анатолій МАЗАРАКІ, в своєму виступі зазначив, що в умовах сьогодення питання цифрової трансформації в Україні є дуже важливим, оскільки від цього залежить стан національної економіки, соціально-економічний добробут громадян, становлення їхньої національної самосвідомості. Кібервійна з росією зумовила нові загрози та виклики, жертвами яких стають окремі фізичні особи, підприємства, галузі, тому постала потреба в підготовці фахівців 125 спеціальності саме за ОПП «Безпека інформаційних і комунікаційних систем в економіці» на бакалаврському рівні та «Безпека систем електронних комунікацій в економіці» на магістерському рівні.

Також в дискусії взяли участь ректор Національної академії Служби безпеки України Андрій Черняк та начальник Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Олександр ПУЧКОВ.

Заступник керівника служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки – керівник управління інформаційної безпеки Апарату Ради Національної безпеки і оборони України, кандидат технічних наук, доцент кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Володимир ЗВЄРЄВ, підкреслив необхідність розвитку спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації». Заступник голови комітету з електронних комунікацій ТПП України, старший викладач кафедри інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки Олег ГАЙДУК, підкреслив необхідність міжнародних аспектів кібербезпеки в час цифровізації епохи та зазначив новий сегмент розвитку – кібердипломатія.

Дискусію в освітній сесія підтримали керівник Департаменту кіберполіції Національної поліції України, генерал поліції Юрій ВИХОДЕЦЬ, представник Micro Focus в Україні по напрямку кібербезпеки Олександр КУЛАКОВСЬКИЙ, операційний директор компанії WGuards Віталій ЯКУШЕВ та начальниця відділу з розвитку професійних навичок з кібербезпеки в USAID Кіра ЛЕБЕДЕНКО.

Україна бореться! Україна перемагає! Слава Україні!

13.10.2023
433884
800
остання редакція 19.10.2023
433884