logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

One Book Project | міжнародний книжковий проєкт

Загальна інформація

Державний торговельно-економічний університет приєднався до міжнародного проєкту One Book Project, ініційованого Каліфорнійським державним університетом Бейкерсфілд (California State University, Bakersfield).

Цей проєкт спрямовано на підвищення зацікавленості в читанні книг та проведення дискусій на міжнародній платформі з представниками різних країн світу мовою носія.

За ініціативою кафедри журналістики та реклами, канд. екон. наук, доцентом Ольгою Юсуповою та PhD з політології, доцентом Катериною Федоришиною, створено книжковий клуб One Book Project | SUTE, де українські студенти та викладачі ДТЕУ мають можливість приєднатися до міжнародного проєкту One Book Project, спілкуватися англійською мовою, розглядати питання,  представлені у книгах та дискутувати  разом з американськими, польськими, мексиканськими колегами на онлайн- платформі.

16 жовтня 2023 року відбулося перше засідання міжнародного клубу, де для обговорення англійською мовою представлено автобіографічні мемуари Ребеки Таусіг «Sitting Pretty: The View from My Ordinary, Resilient, Disabled Body».

Загалом, у межах проєкту планується провести 4 зустрічі з учасниками міжнародного клубу для обговорення прочитаного :

  • 16 жовтня (обговорення 1–2 розділів);
  • 6 листопада (обговорення 3–5 розділів);
  • 20 листопада (обговорення 6–7 розділів);
  • 4 грудня (обговорення 8 розділу та епілогу).

Автобіографічний  роман Ребеки Таусіг  розкриває особливості життя людей з обмеженими можливостями в суспільстві та піднімає багато дискусійних питань.

Саме в онлайн-просторі з представниками різних країн брали активну участь  здобувачі першого курсу, які навчаються за спеціальністю «Журналістика»,  «Філологія»  та «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»:  Вероніка Джапарідзе, Софія Шепель, Марія Волощук, Єлизавета Власова та Маріанна Шевченко та Вікторія Дідківська.

У подальшому за сприяння міжнародних клубів окремих країн-учасниць проєкту планується організація додаткових заходів, проведення  англомовних офлайн-зустрічей для  спілкування, обговорення прочитаної літератури з метою формування культури читання та активізації дискусії серед молоді.

Наприкінці проєкту  учасники  отримають сертифікати від партнерського університету.

Додатково, з інформацією про проєкт можна ознайомитися на сторінці офіційного сайту California State University, Bakersfield One Book Project .

Долучитися  до міжнародного проєкту One Book Project | SUTE, взяти участь в обговоренні та дискусіях можна або у телеграм-каналі t.me/onebookproject, або, звернувшись до організаторів від університету.

Федоришина Катерина Олександрівна,
доцент кафедри журналістики та реклами

Файвішенко Діана Сергіївна,
завідувач кафедри журналістики та реклами

    

16.10.2023
433884
653
остання редакція 19.10.2023