logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відзначення Міжнародного дня кухаря та кулінара – 2023

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 20 жовтня 2023 р. факультетом ресторанно-готельного та туристичного бізнесу організовано заходи, присвячені відзначенню Міжнародного дня кухаря та кулінара.

Проведено виставку-презентацію студентської творчості «Гарбуз Fest», конкурс «Ресторанний десерт з гарбуза», майстер-класи, квести та інші цікаві заходи.

У Гранд-холі університету першокурсники разом із наставниками кафедр факультету представили локації, об’єднані під назвою «Гарбуз Fest». Студенти освітньої програми «Туризм і рекреація» запропонували гостям взяти участь у квесті «Велика гарбузова гонка», переможцями якої стали учасники – учні економіко-правового ліцею. Окрім цього, можна було ознайомитись із турами, представленими в туристичному бюро графа Дракули та долучитися до Гарбузової вечірки.

Цікаві мистецько-креативні презентації підготували студенти освітніх програм «Готельно-ресторанна справа», «Менеджмент туристичного та готельно-ресторанного бізнесу», «Креативні індустрії та управління бізнесом». Усі бажаючі мали можливість взяти участь у майстер-класі з розпису «Веселі гарбузики» та флористики «Мальовничі барви осені», організовані здобувачами і наставниками освітньої програми «Дизайн».

Гості заходу мали змогу спробувати десерти, представлені переможцями кулінарного конкурсу «Ресторанний десерт з гарбуза» (І місце – Опанащук Марта; ІІ місце – Скрипченко Назар; ІІІ місце – Ганджа Катерина).

Цікаву інформаційно-пізнавальну локацію представили студенти освітньої програми «Спортивний менеджмент», які як ніхто обізнані у здоровому харчуванні. Вони презентували фітнес-десерти та цукерки з гарбузом у комплексі із фітнес-методом інтервального тренування під музичний супровід у спеціальному взутті, що дає позитивний вплив на фізичний стан людини.

Також було організовано проведення майстер-класу від Юдіної Т. І., професора кафедри, гаранта освітньої програми «Крафтові технології» та Венглінського О. Р., аспіранта кафедри, на тему «Осінній гарбузовий десерт з крафтовим морозивом», під час якого гості могли спостерігати за приготуванням складного ресторанного десерту «Осіння рапсодія» з гарбузовим безглютеновим мафіно-біскоті та гарбузовим морозивом з мускатним горіхом та кардамоном.

Для любителів фотографування відбувся цікавий майстер-клас з фуд-фотографії від Бориса Яценка, відомого фуд-фотографа, засновника контент-агентства «B PRO». Студія професійного контенту, який поділився секретами гарного та якісного фото ресторанної страви.

У рамках профорієнтаційних зустрічей до інтерактивних заходів долучилися студенти Київського торговельно-економічного фахового коледжу ДТЕУ, Київського фахового коледжу туризму та готельного господарства, учні Економіко-правового ліцею, яким також було проведено екскурсію кампусом університету.

Дякуємо всім за цікавий захід і бажаємо, у цей непростий для країни час, мати можливості реалізовувати свої кулінарні ідеї та таланти!

Валентина Жученко, заст. декана факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу

20.10.2023
43630
745
остання редакція 24.10.2023