logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Забезпечення інклюзивності, доступності та академічної свободи: новий досвід для професорів університету

Загальна інформація

Забезпечення інклюзивності, доступності та академічної свободи у вищій освіті перебуває у фокусі міжнародної освітянської спільноти. При цьому зазначені складові навчання та викладання набувають особливої актуальності для українських університетів.

Саме з метою вивчення найкращих іноземних практик проф. Анжеліка Герасименко та проф. Наталія Мазаракі взяли участь у тренінгу Королівського технологічного інституту (Стокгольм, Швеція), який проходив 16 – 20 жовтня 2023 року.

Учасники тренінгу мали змогу ознайомитись із особливостями стратегії розвитку Королівського технологічного інституту (КТН), націленої на удосконалення освітнього процесу. Особливу увагу було приділено способам підтримки й адміністрування якості освітніх програм, системі забезпечення якості вищої освіти Швеції та процесам, які сприяють досягненню високої якості освіти та наукових досліджень. Під час тренінгу учасники отримали уявлення про те, як KTH систематично працює над цифровізацією, інклюзією та інтеграцією ідей сталого розвитку в освіту, включаючи розроблення відповідних політик, підходів та інструментів. До уваги слухачів було представлено курси й освітні програми, де зазначені ініціативи отримали найбільш широку імплементацію. На додачу наші колеги ознайомилися з інституційною стратегією цифрової трансформації вищої освіти, особливостями використання цифрових технологій для покращення навчання та кращими практиками модернізації цифрового контенту для забезпечення доступності та інклюзивності.

Одночасно із тренінгом відбулися заплановані заходи проєкту #AFID Erasmus+CBHE.  Учасники проєкту обговорили тренінгові матеріали з інклюзивного навчання та викладання (Training kit), які будуть запропоновані групі викладачів, що залучатимуться до розробки інклюзивних онлайн-курсів та викладання в мультиінституційному інклюзивному віртуальному кампусі (MIIVC).

30.10.2023
433884
679
остання редакція 30.10.2023
433884