logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студентська молодь ДТЕУ аналізує складні процеси становлення нового економічного світового порядку

Загальна інформація

Кафедрою економічної теорії та конкурентної політики 02 листопада 2023 року у Державному торговельно-економічному університеті проведено студентський круглий стіл «Новий економічний світопорядок: загрози та можливості». Метою круглого столу було оприлюднення, обговорення та узагальнення результатів наукових досліджень студентської молоді щодо впливу цифровізації, геополітичних змін, суперечностей фрагментації глобальної економіки, а також російсько-української війни на трансформацію економічного світопорядку, галузевої структури світового господарства та національних економік.

Тема викликала неабиякий інтерес у здобувачів вищої освіти. На засіданні круглого столу виступили двадцять сім студентів ДТЕУ І–ІІІ курсів, які представляли  факультет економіки, менеджменту та психології, факультет торгівлі та маркетингу, а також факультет міжнародної торгівлі та права.

Із привітальним словом до учасників круглого столу звернулися проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків ДТЕУ Анжеліка Герасименко та завідувач кафедри економічної теорії та конкурентної політики Юрій Уманців, які наголосили на актуальності теми в умовах складних геополітичних та геоекономічних трансформацій.

Доповіді охопили широкий спектр проблем – від теоретичної концептуалізації нового економічного світового порядку до пошуку шляхів та механізмів більш справедливого розподілу світового багатства. Зрозуміло, що найбільший резонанс викликали доповіді, присвячені всебічному аналізові місця та ролі України у новому глобалізованому світі, а також розкриттю глибинних соціально-економічних наслідків повномасштабної російської агресії на систему світоустрою.

Підбили підсумки роботи круглого столу його модератори – доценти кафедри економічної теорії та конкурентної політики Владислав Болгов та Тетяна Ожелевська, які наголосили на високому рівні підготовки наукових студентських доповідей, їх актуальності та глибині, а також відзначили патріотизм та високу громадянську позицію учасників круглого столу – здобувачів вищої освіти ДТЕУ.

Дякуємо всім учасникам за цікаві виступи та жваву дискусію і бажаємо нових наукових звершень!

к.е.н. Тетяна Ожелевська, к.е.н. Владислав Болгов,
доценти кафедри економічної теорії та конкурентної політики

02.11.2023
43630
914
остання редакція 03.11.2023
43630