logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

ФРГТБ продовжує співпрацю із Асоціацією UCM Italy щодо виробничої практики студентів

Загальна інформація

Традиційно з осені на факультеті ресторанно-готельного та туристичного бізнесу розпочинається підготовка до літнього сезону виробничої практики в Італії. Факультет упродовж останніх п’яти років плідно співпрацює із Асоціацією UCM Italy для розширення можливостей формування та підвищення фахових компетентностей здобувачів і викладачів.

Президент Асоціації UCM Italy Паоло Брешиа та менеджери Герасименко Олена, Швець Кристина, Фесенко Валерія минулого тижня провели два майстер-класи для претендентів на проходження практики. Студенти навчилися готувати страви південноіталійської кухні та дізналися про особливості надання сервісу в ресторанних закладах, а також із захопленням смакували страви, власноруч приготовлені. Такі майстер-класи та вивчення італійської мови й надалі продовжуватимуться, щоб студенти до початку практики були готові до змін, нових викликів і звершень.

Студенти, які пройшли виробничу практику у літньому сезоні 2023 р., отримали відзнаки. Так, в рамках фестивалю BestCookFest, Президентом Асоціацією UCM Italy Паоло Брешиа було вручено сертифікати про проходження практики. Враження від практики – дуже хороші. Ось деякі з них:

Тетяна Кравчук, студентка гр. 4-1

Моя перша поїздка за кордон, під час якої я отримала неповторний практичний досвід. Проходила я практику у невеликому містечку Пескичі в Village Residence Julia як помічниця офіціанта.

Теплі відносини з керівництвом та колегами були ключовим елементом мого перебування в ресторані. Від першого дня мене прийняли великою родиною, готовою допомагати і підтримувати. Спільна робота з персоналом стала важливою частиною мого досвіду, вони допомагали мені адаптуватися до нового професійного середовища та вчили італійської мови у повсякденній обстановці. Щоденний контакт з мовою під час обслуговування гостей не тільки сприяв поліпшенню моїх комунікативних навичок, але й дав можливість заглибитися в культурні та мовні особливості країни. Спілкування зі співробітниками та гостями стали живими уроками, де кожне слово набувало конкретного значення.

Після закінчення сезону в мальовничому місті Пескічі в Village Residence Julia мені відкрилася неймовірна можливість продовжити свою практику в захоплюючій локації – Пестум, у готелі MEC. Ця можливість стала для мене новим етапом у вивченні готельного бізнесу та італійського середовища. Готель MEC вражає своєю елегантністю та високим рівнем обслуговування. Практика тут не лише розширила мої знання про гостинність, але й надала можливість працювати в елітному закладі, де кожна деталь дбайливо пропрацьовується. Зміна місця практики від Пескічі до Пестума виявилася захоплюючою пригодою. Тут я отримала можливість працювати з новим колективом, де професійна атмосфера та стиль обслуговування вражають своєю вишуканістю.

Запрошую всіх бажаючих приєднатися до цієї неймовірної можливості проходження практики в Італії, долучитися до цього неповторного досвіду. Ця пригода стала найяскравішим етапом мого університетського життя, даруючи враження та навички, які залишаться зі мною назавжди.

Мирослава Мокійчук, гр. 3-3

Вже другий сезон я проходила виробничу практику в прекрасному місті Ріміні у готелі Graziella. Готель знаходиться на березі моря в дуже гарному місці, із неймовірними краєвидами. Працювала я офіціанткою, і мені дуже сподобалося. Вдосконалила свою італійську мову, набула багато професійних навичок і це був дуже крутий досвід, який я бажаю прожити кожному. Впевнена, у майбутньому це мені допоможе. Дякую керівництву університету за створені чудові можливості особистісного та професійного зростання!


Охріменко Алла Григорівна,
професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу

23.11.2023
43630
734
остання редакція 23.11.2023
43630