logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Гостьова лекція «Економічна стійкість України в умовах шокових впливів»

Загальна інформація

Кафедрою економічної теорії та конкурентної політики 23 листопада 2023 року було організовано гостьову лекцію на тему «Економічна стійкість України в умовах шокових впливів». Лектор – Іван Ус, відомий експерт-аналітик, головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень, кандидат економічних наук, визначив стратегічні напрями розвитку економіки України у контексті шокових впливів та глобальних викликів. Шановний експерт звернув увагу на те, що перспективи розвитку української економіки пов’язані з реалізацією цілого ряду унікальних конкурентних переваг, які можуть стати основою формування експортного потенціалу нашої країни. Йшлося не лише про аграрний сектор, природні ресурси, логістичні можливості, невисоку собівартість виробництва низки товарів, але й про перспективи інтеграції українських підприємств у глобальні вартісні ланцюги при виробництві низки високотехнологічних товарів. Попри масштабність та широкий спектр розглянутих питань, лекторові вдалося викласти аналітичний матеріал у доступному для слухачів форматі з використанням статистичних даних, цікавих прикладів й узагальнень. Наприкінці лекції слухачі отримали нагоду почути змістовні відповіді на багато запитань.

Завідувач кафедри економічної теорії та конкурентної політики Юрій Уманців відзначив актуальність питань, які були висвітлені під час лекції, та висловив вдячність панові Івану за її проведення.

Участь у заході взяли понад 100 учасників, серед яких студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники ДТЕУ.

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики й студенти ДТЕУ дякують Івану Усу за чудову лекцію, цікавий формат спілкування та змогу поглибити свої знання з питань підвищення економічної стійкості України.

Вікторія Хрустальова,
доцент кафедри економічної теорії
та конкурентної політики ДТЕУ,
кандидат економічних наук

23.11.2023
43630
776
остання редакція 24.11.2023
43630