logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Антимонопольне регулювання галузевих ринків в умовах європейської інтеграції

Загальна інформація

Антимонопольний комітет України є давнім партнером ДТЕУ у підготовці фахівців нового покоління. Тісна співпраця між двома партнерами реалізується в освітньому процесі, проведенні спільних наукових досліджень, організації науково-практичних конференцій та інших напрямах. Важливою складовою реалізації партнерських взаємин при цьому є проведення фахівцями Антимонопольного комітету України гостьових лекцій для здобувачів вищої освіти.

24 листопада 2023 року кафедрою економічної теорії та конкурентної політики було організовано гостьову лекцію на тему «Антимонопольне регулювання галузевих ринків в умовах європейської інтеграції». Лектором виступив заступник начальника відділу ринків виробничих галузевих товарів Департаменту досліджень і розслідувань ринків виробничої сфери Антимонопольного комітету України Назарій Табачук.

Лектор окреслив напрями реалізації конкурентної політики на галузевих ринках України, систематизував прояви порушень законодавства про захист економічної конкуренції у розрізі функціонування галузевих ринків, визначив економіко-правові проблеми ідентифікації таких порушень, зосередив увагу на процесуальних засадах здійснення антимонопольної діяльності. Торкнувся у своїй лекції пан Назарій і проблем та перспектив посилення інституційної спроможності Антимонопольного комітету України у контексті змін у правовому полі,  пов’язаних з ухваленням Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України», що набудуть чинності 1 січня 2024 року.

Наприкінці лекції слухачі отримали нагоду почути змістовні відповіді на запитання стосовно практики реалізації конкурентної політики, перспектив зміцнення інституційної спроможності Антимонопольного комітету в умовах інтеграції України до Європейського Союзу, можливостей працевлаштування студентів ДТЕУ у національному конкурентному відомстві нашої країни.

Участь у заході взяли понад ста тридцяти учасників, серед яких: студенти, аспіранти та науково-педагогічні працівники ДТЕУ.

Кафедра економічної теорії та конкурентної політики й студенти ДТЕУ дякують Назарію Табачуку за блискуче проведену лекцію, дружню атмосферу спілкування та можливість розширити горизонти знань у сфері конкурентної політики.

Юрій УМАНЦІВ,
завідувач кафедри економічної теорії
та конкурентної політики ДТЕУ,
доктор економічних наук

24.11.2023
43630
722
остання редакція 27.11.2023
43630