logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Обговорено вектори наукових досліджень з товарознавства харчових продуктів та харчових технологій

Загальна інформація

4 квітня 2013 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся семінар з обговорення напрямів розвитку наукових досліджень із товарознавства харчових продуктів та харчових технологій. Відкрив семінар ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі, який наголосив на важливості визначення сучасних наукових напрямів розвитку товарознавства та технологій як наук.
    У семінарі під керівництвом голови експертної ради з харчової, легкої та хімічної промисловості МОН України, ректора Національного університету харчових технологій професораIванова Сергія Віталійовича взяли участь члени експертної ради з харчової, легкої та хімічної промисловості МОН України, спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, вищих навчальних закладів, що готують фахівців із товарознавства харчових продуктів та харчових технологій:
    - Київського національного торговельно-економiчного університету;
    - Національного університету харчових технологій;
    - Донецького національного університету економiки i торгiвлi iмені Михайла Туган-Барановського;
    - Харкiвського державного унiверситету харчування та торгiвлi;
    - Одеської національної академії харчових технологій;
    - Львiвської комерційної академії;
    - Чернігівського державного технологічного університету.
    Метою семінару було уточнення напрямів наукових досліджень з товарознавства харчових продуктів та технологій харчової продукції.
    З основними доповідями виступили:
    Пивоваров Павло Петрович, Харківський державний університет харчування і торгівлі, д.т.н., професор, спеціальність 05.18.16;
    Притульська Наталія Володимирівна, Київський національний торговельно-економічний університет, д.т.н., професор, спеціальність 05.18.15. 
Докладніше … 
    Учасники семінару обговорили питання:
    - категорії "об'єкт" та "предмет" наукового дослідження; 
    - напрями розвитку наукових досліджень із товарознавства харчових продуктів та технологій харчової продукції.
    В обговоренні взяли участь:
    Черевко Олександр Іванович, ректор Харкiвського державного унiверситету харчування та торгiвлi;
    Литвиненко Сергій Володимирович, заступник директора департаменту розвитку торгівлі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;
    Дорохович Антонелла Миколаївна, професор кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Національного університету харчових технологій.
    З метою ознайомлення з методами визначення якості товарів учасники семінару відвідали кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів і товарознавства та експертизи непродовольчих товарів.
    За результатами семінару прийнято рішення про створення робочих груп для узгодження наукових паспортів спеціальностей товарознавства харчових продуктів та харчових технологій.
Екскурсія до лабораторій ФТТП …

04.04.2013
Vita
2176
остання редакція 04.04.2013