logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Туристичний барометр України – 2024

Загальна інформація

Засідання ГС «Національна туристична організація України» (НТОУ) за напрямом «Мережа знань» відбулося 28 грудня 2023 року.

Актуальним питанням порядку денного стала презентація результатів проєктів НТОУ, реалізованих у співпраці з ДТЕУ за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми «Конкурентоспроможна економіка України, а саме: «Аналітичне дослідження втрат туристичної індустрії від війни в Україні», «Розроблення Стратегічної дорожньої карти «Відновлення малого та середнього бізнесу у секторі туризму та гостинності в 2023-2033 роках» та «Туристичний барометр України – 2022». Проєкти є унікальними дослідженнями, які віддзеркалюють економічні аспекти стану та оцінку втрат сфери туризму та гостинності у період війни в Україні, визначають стратегічні напрями її відновлення у секторі малого та середнього бізнесу.

Предметом обговорення став новий проєкт співпраці ДТЕУ з НТОУ – «Розроблення програми курсів інтенсивного навчання, організації навчального процесу та сприяння подальшого працевлаштування випускників», основною метою якого є навчання та сприяння працевлаштуванню у сфері HoReCa, креативних індустрій та рійтейлі тимчасово переміщених осіб та тих, хто втратив роботу.

У засіданні взяли участь представники ДТЕУ – перший проректор з науково-педагогічної роботи професор Наталія Притульська; декан факультету ресторанно-туристичного бізнесу – Надія Ведмідь; завідувач кафедри туризму та рекреації Тетяна Ткаченко і доцент кафедри туризму та рекреації Юлія Забалдіна.

Представники українських університетів, які вперше зустрілися після довгої перерви, поінформували спільноту про зміни у змісті освітніх програм як реакцію на кризові явища в суспільстві, про міжнародну співпрацю і проєкти. Представники ТК 118 та ТК 169 ознайомили присутніх з роботою над  новими стандартами у сфері туризму і гостинності.

Науковці та освітяни традиційно розглянули пропозицію президента НТОУ Івана Ліптуги про визначення туристичного лозунгу наступного року та одностайно визнали гасло 2024 року – «Доступний туризм».

Зав. кафедри туризму та рекреації Тетяна Ткаченко,
доцент кафедри туризму та рекреації Юлія Забалдіна

28.12.2023
43630
1304
остання редакція 03.01.2024
43630