logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Висхідний розвиток до європейського університету – лекція в Музеї ДТЕУ

Загальна інформація

Із таким лейтмотивом 22 лютого 2024 року в музеї ДТЕУ відбулася зустріч студентів першого курсу ФРГТБ спеціальності «Міжнародний туризм» із ветераном університету Кучеренком Віктором Дмитровичем, колишнім проректором з організації та розвитку, вченим секретарем та директором музею, доцентом. Зустріч була організована за ініціативою самих студентів у рамках курсу «Екскурсійна справа» та підтримана викладачами кафедри туризму та рекреації: Гладким Олександром, д-ром геогр. наук, проф.; Олександром Козорізом, асп., асистентом, а також Сідєльніковим Данилом з Центру молодіжної та інформаційної політики ДТЕУ.

Відбулася цікава та відверта розповідь про основні періоди випереджаючого розвитку нашого навчального закладу, зростання масштабності, престижності та зміцнення статусу провідного університету в системі вищої освіти України.

Звернено увагу на те, що в історії навчального закладу було багато цікавих подій, які сприяли його розвитку, вдосконаленню організації підготовки фахівців, здійсненню впливу на соціально-економічні процеси, що відбувались у країні після 1991 року, після отримання політичної незалежності та переходу на ринкові методи господарювання.

Сьогодні університету – 78 років від дня заснування. За цей період підготовлено близько 500 тис. висококваліфікованих фахівців, які активно працювали і працюють для розвитку та відродження економіки та соціального середовища.

Великий внесок зроблено кожним поколінням викладачів, науковців, співробітників. Самовідданість, талант, плідна праця та ініціатива були характерними рисами першого ректора Скирди Тамари Іванівни та нинішнього ректора Мазаракі Анатолія Антоновича, завдяки яким в університеті вирішувалися питання зміцнення матеріально-технічної бази, створення сприятливих умов для навчання й побуту, самореалізації студентської молоді, розвитку міжнародного співробітництва, досягнуто високого суспільного рейтингу та конкурентоспроможності.

Студенти факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, які брали участь у зустрічі, сердечно подякували Віктору Дмитровичу за цікаву розповідь і побажання щодо особистого творчого розвитку та побудови власної професійної кар’єри.

Віктор Кучеренко,
Олександр Гладкий,
Олександр Козоріз

22.02.2024
433884
65
остання редакція 11.03.2024