logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Підсумки круглого столу «Фізична культура і спорт в освітньому просторі: сучасні вимоги»

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 14 березня 2024 року відбувся круглий стіл, присвячений обговоренню сучасних тенденцій фізичної культури та спорту в освітньому процесі, визначенню ключових стратегій удосконалення освітнього процесу для забезпечення оптимального фізичного стану здобувачів, їх стимулювання до здорового способу життя та оптимізації професійної підготовки фахівців засобами фізичної культури та спорту.

Відкрив захід В’ячеслав Гамов, завідувач кафедри фізичної культури та спорту ДТЕУ, заслужений працівник освіти України, почесний працівник фізичної культури і спорту України, консультант Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту. У вступному слові він передав вітання та побажання учасникам зібрання від ректора ДТЕУ Анатолія Мазаракі, доктора економічних наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України, ректорату та факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу. Спікер зосередив увагу на сучасних викликах у сфері фізичної культури та спорту, що пов’язані з воєнним станом, розкрив особливості організації процесу фізичного виховання у ДТЕУ.

До учасників заходу долучилися:

  • Професор Мирослав Дутчак, доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор кафедри здоров’я, фітнесу та рекреації Національного університету фізичного виховання і спорту України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України. Доповідач звернув увагу на необхідність залучення молоді до оздоровчої рухової активності, що сприяє підтримці їхнього здоров’я та активного способу життя.
  • Професор Григорій Грибан, доктор педагогічних наук, професор кафедри фізичного виховання та спортивного вдосконалення Житомирського державного університету імені Івана Франка, заслужений діяч науки і техніки України, академік Національної академії наук вищої освіти України, дійсний член (академік) української Академії наук, академік Академії наук вищої школи України, наголосив на значенні екологічної освіти у фізичному вихованні студентів.
  • Професор Любов Чеховська, доктор наук з фізичного виховання і спорту, завідувач кафедри фітнесу та рекреації, та викладач цієї ж кафедри Наталя Грибовська зі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, розглянули роль фітнесу в підготовці спортсменів та загальної популяризації здорового способу життя.
  • Професор Олександр Колумбет, доктор педагогічних наук, професор кафедри фізичної культури і спорту, гарант освітньої програми «Спортивний менеджмент» освітнього ступеня «бакалавр» ДТЕУ, експерт Національного фонду досліджень України, поділився з учасниками заходу підходами до розуміння координаційних якостей, відзначаючи їхню важливість для досягнення успіху в фізичній культурі та спорті, інших сферах життя.
  • Сергій Кудін, декан факультету фізичного виховання Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, кандидат педагогічних наук, доцент, лікар-реабілітолог вищої категорії, та Сергій Кужельний, аспірант цього ж факультету, директор комунального закладу дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп», майстер спорту України міжнародного класу та чемпіон світу з кікбоксингу, охарактеризували техніки саморегуляції у фізичній культурі та спорті, що допоможе студентам досягти більшого успіху в тренуваннях та змаганнях. Підсумком заходу стало визначення перспективних напрямів співпраці та розроблення конкретних стратегій для подальшого впровадження фізичної культури та спорту в освітній простір.

У заході взяли участь здобувачі освіти спеціальності 017 Фізична культура і спорт ОП «Спортивний менеджмент» разом із науковими керівниками. Марковська Володимира та Козін Олексій винесли на обговорення такі питання: «Особливості професійної підготовки фахівців фізичної культури та спорту» та «Оптимізація психологічної підготовки студентів-волейболістів у процесі підготовки до змагань» відповідно. Актуальність їх тематики обумовлена проблематикою наукових пошуків, що здійснюються у рамках І етапу конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності.

Щира подяка всім учасникам, які долучилися до заходу та обговорення актуальних проблем, що є надзвичайно важливими для спільної роботи і розвитку галузі.

Паришкура Юлія,
доцент кафедри фізичної культури та спорту

14.03.2024
43630
144
остання редакція 05.04.2024
433884