logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Віртуальний туризм: цифрова трансформація бізнесу та публічного управління

Загальна інформація

У Державному торговельно-економічному університеті 3 квітня 2024 р. за ініціативою кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій відбулася лекція-вебінар Олени Чернеги – в.о. начальника управління комерційно-інтеграційного розвитку проєктів та кураторки проєкту з цифровізації напрямків туризму та культури в м. Києві (КМВО / КМДА), засновниці ГО «Асоціація цифровізації та оцифрування галузей креативної економіки: туризму та культури» (ГО «Цифровізація туризму та культури»), доктора філософії зі спеціальності «Менеджмент».

Під час зустрічі зі студентами і викладачами факультету технологій та бізнесу були обговорені актуальні питання нового виду туризму, як-от: передумови та еволюція виникнення віртуального туризму в Україні, його роль в умовах сьогодення (особливості подорожей після пандемії Covid-19, під час війни та у повоєнний період) як інструменту промоції та популяризації національного туризму; висвітлено структуровану інформацію про інформаційні технології, цифрові інструменти та цифрові продукти, які використовують в туризмі; визначено проблеми нормативно-правого забезпечення процесу цифровізації тощо, а також спікерка розповіла про найкращі світові та вітчизняні практики щодо цифровізації у сфері туризму.

Пані Олена Чернега об’єктивно визнана туристичною спільнотою лідеркою віртуального туризму, експерткою та практикинею з формування цифрового туристично-культурного продукту, а також брендингу туристичних дестинацій.

Лекція-вебінар викликала неабиякий інтерес в учасників зустрічі. Ось деякі відгуки студентів: Богдан Карповець: «Щиро дякую пані Олені за можливість долучитися, проникнути і зрозуміти суть віртуального туризму», Роман Білоус: «Дякуємо за інформацію, було дійсно цікаво та корисно», Олексій Олексієнко: «Дякую, було дуже цікаво».

Дякуємо шановній спікерці за пізнавальну і змістовну лекцію. Маємо надію на подальшу співпрацю з Оленою Чернегою за тематикою цифровізації у сфері туризму.

Т. І. Ткаченко,
завідувач кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій, 
професор

03.04.2024
433884
741
остання редакція 05.04.2024
433884