logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Музей історії міста Києва: історія стійкості довжиною в десятиліття

Загальна інформація

Здатність зберігати та примножувати моральні, культурні, наукові і людські цінності на основі розуміння історії та закономірностей розвитку суспільства як важливої загальної компетентності фахівця з туризму та креативних індустрій визначили особливу актуальність зустрічі 23 квітня 2024 року з Людмилою Рибченко – головним зберігачем фондів Музею історії міста Києва, кандидатом історичних наук.

Під час зустрічі обговорювали актуальні питання функціонування музеїв у складних умовах воєнного стану, реалії та сучасні напрями розвитку музейної справи та культури загалом, роль музейної спільноти у спільній боротьбі проти агресора, а також потужний внесок зарубіжних партнерів у збереження цінних для України пам’яток та експонатів.

Пані Людмила ознайомила студентів та викладачів факультету технологій та бізнесу з історією Музею, його нинішньою діяльністю, новими проєктами, зокрема щодо оцифрування об’єктів культурної спадщини, та експозиціями, а також розповіла про плани на майбутнє.

Усі присутні переконалися у, безсумнівно, значному впливі музейної справи на формування національної свідомості, цінностей та ідентичності української нації, шани та гордості за багате духовне і героїчне минуле

Підсумовуючи результати зустрічі, організованої викладачем Олександром Козорізом, завідувач кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій професор Тетяна Ткаченко нагадала народну мудрість: «Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього». У професійній розмові також взяли участь доценти кафедри Сергій Хлопяк та Роман Мазурець, які викладають профільні дисципліни «Екскурсійна справа» та «Музейна справа».

Дуже вдячні спікерці пані Людмилі за цікаву, інформативну та пізнавальну лекцію. Щиро сподіваємось на подальшу плідну співпрацю.

Олександр Козоріз,
асистент

Тетяна Ткаченко,
завідувач кафедри туризму та менеджменту креативних індустрій

23.04.2024
433884
262
остання редакція 26.04.2024