logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Перможці конкурсу на найкращий переклад у рамках проєкту «Літературні обрії»

Загальна інформація

У квітні 2024 року кафедри іноземної філології та перекладу і сучасних європейських мов провели щорічний конкурс на найкращий переклад у рамках проєкту «Літературні обрії». Цього року до участі у конкурсі було запрошено здобувачів усіх структурних підрозділів ДТЕУ. На адресу конкурсної комісії надійшли переклади від 49 студентів, які спробували свої сили у двох номінаціях: «Переклад поетичного твору з англійської мови українською» та «Переклад поетичного твору з української мови англійською».

Завдання учасників полягало в тому, щоб якнайкраще виконати переклади поетичних творів. Роботи вражають своєю романтичною схвильованістю, образністю, щедрістю почуттів, проникливою лірикою.

При визначенні переможців членами журі враховувалися: оригінальність творчих ідей, покладених в основу перекладу; точність перекладу і близькість до оригіналу; чуття мови, передача змісту і краси тексту; адекватність лексико-граматичних засобів; розкриття культурно-специфічних особливостей перекладу; якість римування, ритміка; естетична еквівалентність. 

У номінації «Переклад поетичного твору з англійської мови українською» переможцями стали:

  • І місце – Євгенія Шульга, студентка ФТМ 3-2;
  • ІІ місце – Вероніка Демидова, студентка ФТМ 3-2;
  • ІІІ місце – Марія Бачинська, студентка 3 курсу групи Ф-2 Вінницького торговельно-економічний фахового коледжу Державного торговельно-економічного університету, та Анна Телендій, студентка ФТМ 3-3. 

У номінації «Переклад поетичного твору з української мови англійською» місця розподілилися наступним чином:

  • І місце – Катерина Бабак, студентка ФТМ 3-1;
  • ІІ місце – Анастасія Почтар, студентка ФТМ 3-3;
  • ІІІ місце – Яна Басиста, студентка ФТМ 3-1, та Світлана Коржевська, студентка ФТМ 3-1.

Щиро вітаємо переможців та дякуємо всім учасникам за достойну боротьбу! Бажаємо нових успіхів та досягнень у перекладацькій діяльності!

Окремо висловлюємо подяку усім керівникам, які не залишилися осторонь, підтримали своїх студентів та надали їм всебічну підтримку і допомогу!

Усі переможці отримають дипломи, що засвідчують їхні місця, а інші учасники – сертифікати на підтвердження їхньої участі в електронному форматі.

Автор тексту: Білоус Наталія Петрівна,
кандидат філологічних наук, доцент

26.04.2024
433884
356
остання редакція 26.04.2024
433884