logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всеукраїнський студентський науковий круглий стіл «Молодь і наука – майбутнє України»

Загальна інформація

Викладачі кафедри публічного управління та адміністрування Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) організували Всеукраїнський студентський науковий круглий стіл «Молодь і наука – майбутнє України», який провели 24 квітня 2024 року.

На початку заходу було надано вступне слово проректору з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, д-ру екон. наук, проф. Герасименко Анжеліці Григорівні; завідувачу кафедри публічного управління та адміністрування, д-ру екон. наук, проф. Новіковій Наталі Леонідівні та доценту кафедри публічного управління та адміністрування, канд. екон. наук, модератору заходу Головні Юлії Ігорівні. На цьому етапі викладачі наголосили на важливості участі студентства в наукових заходах, цілі яких спрямовані на гармонізацію відносин між владою та громадськістю в процесі реформування системи публічного управління задля досягнення цілей сталого розвитку, де величезну роль в інституційних змінах держави відіграють саме представники молодого покоління, а також ознайомили гостей з особливостями ДТЕУ.

Студенти ДТЕУ, які навчаються за освітніми програмами «Публічне управління та адміністрування» і «Муніципальний менеджмент», а також студенти інших закладів вищої освіти, зокрема Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка, обговорили актуальні проблеми участі молоді в науковій діяльності, пов’язаній передусім із дослідженнями публічно-сервісних та адміністративно-правових відносин. 

Учасники заходу репрезентували доповіді, які охоплювали широкий спектр питань щодо наукової діяльності молоді як суттєвого чинника впливу на зміни в державному регулюванні економічних процесів. Це, зокрема:

1) структурна перебудова економіки України як об’єкт державного регулювання;
2) особливості інвестиційної діяльності інноваційно-активних підприємств та впливу держави на її здійснення,
3) адаптація бізнесу до викликів у контексті переорієнтації виробництва з урахуванням попиту, а також місце бізнес-установ у економічній системі в умовах воєнного стану;
4) особливості застосування штучного інтелекту в управлінні місцевістю;
5) інші питання, що стосуються потреби залучати молодь до державної служби в контексті оптимізації органів публічної влади та оновлювати кваліфікований персонал, зберегти національну культурну ідентичність українського суспільства, а також важливості вміння ефективно розробляти й упроваджувати стратегію, націлену на досягнення цілей сталого розвитку, що охоплює широкий спектр економічних, соціальних та екологічних викликів. 

На заході учасники ставили інтерактивні запитання, отримували відповіді на них та особисто коментували виступи доповідачів.

Насамкінець організатори заходу Новікова Н. Л. та Головня Ю. І. підбили підсумки, подякували за участь усім присутнім та наголосили, що завдяки активній роботі молоді в науковій діяльності, спрямованій на дослідження проблемних питань щодо діяльності органів публічної влади в напрямку провадження євроінтеграційних реформ, Україна досягне поставлених цілей у найближчій перспективі.

Ільїна Анастасія Олександрівна
канд. екон. наук, доц., доцент кафедри публічного управління та адміністрування

24.04.2024
433884
330
остання редакція 26.04.2024
433884