logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь студентів та викладачів ДТЕУ у XII Форумі пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв

Загальна інформація

В Києві 18–19 квітня 2024 року відбувся XII Форум пивоварів, дистиляторів та виробників напоїв. За задумом організатора – медіа групи «Технології та Інновації», форум став інформаційною платформою для обміну досвідом, ідеями розвитку та запуску бізнесу виробників напоїв. Студенти 1курсу 8м групи (ОП «Крафтові технології», ОС «магістр») разом з доцентом кафедри ресторанних і крафтових технологій, канд. техн. наук Оксаною ВІТРЯК відвідали професійний захід.

Учасники конференції – власники, керівники, технологи, лаборанти та інші фахівці пивоварних підприємств і дистилерій, представники компаній – постачальників солоду, хмелю, дріжджів, а також тих, що спеціалізуються на технологіях для пивоваріння та виготовлення напоїв, фахівці з продажів та експорту, науковці та всі, хто зацікавлений у створенні й успішному розвитку власного бізнесу, пов’язаного з виробництвом пива й інших напоїв.

Спікери  обговорили  сучасні  тенденції у галузі пивоваріння, зосередили  увагу на технологічних аспектах виробництва напоїв, ділилися тонкощами майстерності виготовлення напоїв. Паралельно з виступами фахівців відбулася традиційна виставка готової крафтової продукції – слабоалкогольні та міцні напої, виготовлені на базі фруктів, ягід, трав, меду та інших природних компонентів: сидри, медівки і медаки, дистиляти, віскі, палинки, кальвадоси та ін., а також, обладнання для пивоваріння, інгредієнтів для виготовлення пива, тари тощо.

У рамках конференції розглядалися важливі питання щодо контролю якості й безпечності крафтових напоїв. З доповіддю на тему «Практичні засади впровадження НАССР  у виробництві напоїв (пиво та дистиляти)» виступила доцент кафедри ресторанних і крафтових технологій Оксана ВІТРЯК, аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів (ISO 22000:2005, ISO 22000:2018), позаштатний експерт/стажер офіційного представника компанії DQS Group (Німеччина) в Україні – ТОВ «ДКС СЕРТИФІК Україна».

Учасники форуму взяли участь у бізнес-турі до крафтових пивоварень Beermaster Brewery&Pub, Litopys та Malle, де ознайомилися з організацією виробництва, обладнанням, продегустували різні сорти пива, різних стилів, що відповідають сучасним трендам.

За результатами участі у заході отримано домовленості щодо співпраці з крафтовими виробниками, використання пивоварень як баз практики, а також для проведення виїзних лабораторних та практичних занять для здобувачів ОП «Крафтові технології».

Оксана Вітряк,
доцент кафедри технології і організації
ресторанного господарства, канд.техн.наук.

19.04.2024
433884
203
остання редакція 26.04.2024