logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Онлайн-зустріч із юристами з Австралії: «Як технології змінюють професію юриста»

Загальна інформація

Розвиток технологій формує наше повсякденне життя, кардинально змінює те, як ми працюємо та взаємодіємо, сприяє створенню нових професій. Вплив цифрової трансформації торкнувся і сфери юриспруденції, докорінно змінив традиційні практики, запровадивши інструменти, що підвищують ефективність роботи і доступність. Про ці трансформаційні ефекти та їхні наслідки для юристів (від штучного інтелекту в юридичних дослідженнях до віртуальної співпраці у постпандемічному світі)  і йшлося на англомовному онлайн-заході «Як технології змінюють професію юриста», який 23 квітня 2024 року організувала кафедра сучасних європейських мов разом із кафедрою міжнародного, цивільного та комерційного права.

На зустрічі були присутні гості з Мельбурна (Австралія), фахівці зі сфер комерційного права, права власності та спадкового права: Анжела Бредлі, юрист “JULIANO LAWYERS” та Вінсент Джуліано, голова юридичної фірми “JULIANO LAWYERS”.

У своїй доповіді гості розповіли про правову систему Австралії, про те, як юристи використовують нові технології у своїй діяльності, як працюють з віртуальними валютами, клієнтськими рахунками та автоматизованими системами. Спікери також підкреслили зростаючу роль штучного інтелекту у виконанні рутинних юридичних завдань і зазначили, що незважаючи на зростання ролі ШІ у багатьох професіях, юристи залишатимуться затребуваними і в майбутньому. Гості та учасники заходу також обговорили, як пандемія та карантин у Мельбурні (один із найтриваліших у світі) спонукали австралійських юристів адаптуватися до нових економічних і робочих реалій: впроваджувати інноваційні підходи у взаємодії з новітніми технологіями, з тенденціями до віддаленої роботи та віртуальної співпраці в юридичній сфері.

Упродовж зустрічі студенти мали нагоду поставити спікерам кілька важливих питань щодо глобальних тенденцій в юридичній галузі та особливостей австралійського законодавства. Учасники заходу також обговорили сучасні тенденції використання новітніх технологій в юриспруденції, які можуть змінити майбутнє професії.

Кафедра сучасних європейських мов, кафедра міжнародного, цивільного та комерційного права та студенти ФМТП висловлюють щиру подяку Анжелі Бредлі та Вінсу Джуліано за надзвичайно цікаву та змістовну зустріч, за детальний огляд впливу технологій на юридичну практику. Ми з нетерпінням чекаємо на подальші можливості для обміну знаннями!

                                                                                                      Алла Нипадимка,
доктор філософії з галузі «Гуманітарні науки. Філологія», доцент,
доцент кафедри сучасних європейських мов

23.04.2024
433884
320
остання редакція 26.04.2024