logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студенти ДТЕУ аналізують перспективи повоєнного відновлення та економічного зростання в Україні в контексті творчої спадщини Роберта Солоу

Загальна інформація

Активне використання в освітньому процесі творчих здобутків лауреатів Нобелівської премії з економіки сприяє забезпеченню фундаментальної складової підготовки конкурентоспроможних фахівців. 25 квітня 2024 року за ініціативи кафедри економічної теорії та конкурентної політики в Державному торговельно-економічному університеті відбулося засідання студентського круглого столу «Драйвери повоєнного відновлення та економічного зростання України (до 100-річчя з дня народження Роберта Солоу)», який мав на меті оприлюднити, обговорити й узагальнити результати наукових досліджень щодо перспектив та напрямів повоєнного відновлення та економічного зростання в Україні.

У роботі круглого столу взяли участь 19 студентів ДТЕУ 1–4 курсів факультету економіки, менеджменту та психології, факультету фінансів та обліку й факультету міжнародної торгівлі та права.

З привітальним словом до учасників круглого столу звернувся завідувач кафедри економічної теорії та конкурентної політики Юрій Уманців, наголосивши на актуальності теми саме в контексті повоєнного відновлення економіки України. Тематика доповідей зумовила бурхливу дискусію студентства.

Доповіді охопили широкий спектр проблем – від теоретичних засад та прикладного значення моделі економічного зростання Роберта Солоу до детермінант економічного зростання в Україні. Найбільшого резонансу набули доповіді про можливість в Україні імплементувати зарубіжні практики повоєнного відновлення, а також про значення та роль цифровізації у згаданих процесах.

Підсумували роботу круглого столу його модератори – професор  кафедри економічної теорії та конкурентної політики Катерина Ніколаєць та доцент кафедри економічної теорії та конкурентної політики Вікторія Хрустальова, які наголосили на високому рівні підготовки наукових студентських доповідей, їх актуальності й глибині, а також відзначили патріотизм та високу громадянську позицію учасників круглого столу.

Дякуємо всім учасникам за цікаві виступи та жваву дискусію і бажаємо нових наукових звершень!

Тетяна ОЖЕЛЕВСЬКА,

доцент кафедри економічної теорії та конкурентної політики, кандидат економічних наук

25.04.2024
Вінс Валерій Вікторович
326
остання редакція 26.04.2024