logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Студенти ДТЕУ відвідали Верховну Раду України

Загальна інформація

За ініціативи доцентів кафедри публічного управління та адміністрування Державного торговельно-економічного університету (ДТЕУ) – наставника, канд. екон. наук Андрія Шиньковича, гарантів освітніх програм канд. держ. упр. Ірини Динник та канд. екон. наук, доц. Юлії Головні студенти ФЕМП, які навчаються за освітніми програмами «Публічне управління та адміністрування» і «Муніципальний менеджмент», 02 травня 2024 року відвідали Верховну Раду України.

Під час просвітницького заходу, організованого Освітнім центром Верховної Ради України, студенти отримали теоретичну інформацію у форматі інтерактивної презентації про історію та основи українського парламентаризму, засади роботи гілок влади в Україні, зокрема Верховної Ради України, її комітетів і народних депутатів України; способи взаємодії з українським парламентом. Навчальні відеоролики, інтерактивні завдання і тести допомогли студентам краще засвоїти теоретичний блок. А в практичній частині заходу представники ДТЕУ взяли участь у грі-моделюванні засідання Комітету Верховної Ради України. Учасники розділилися на 4 фракції для обговорення одного законопроєкту з різних політичних позицій. А зрештою наприкінці заходу проголосували за законопроєкт.

Насамкінець, завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування, док. екон. наук, проф. Наталя Новікова наголосила, що такі заходи допомагають студентам заглибитись у сферу своєї майбутньої професії, зрозуміти через гру процеси, які супроводжують політичну діяльність, застосувати отримані під час занять в університеті знання та навички безпосередньо в установах та організаціях, на підприємствах, для яких кафедра публічного управління та адміністрування готує нових кваліфікованих фахівців.

Від імені кафедри публічного управління та адміністрування ДТЕУ висловлюємо щиру вдячність Освітньому центру Верховної Ради України, співпраця з яким уже вимірюється численними різноманітними змістовними заходами.

Шинькович Андрій Васильович
канд. екон. наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування

02.05.2024
433884
380
остання редакція 08.05.2024
433884