logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Виступ хору КНТЕУ у Львові

Загальна інформація

5-6 квітня у Будинку камерної та органної музики м. Львів проходив ІХ Відкритий фестиваль хорового мистецтва «Жайвір скликає друзів», присвячений 200-річчю від Дня народження Т.Г. Шевченка за підтримкою Управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради і Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Запрошений організаторами Народний студентський камерний академічний хор КНТЕУ представив концертну програму, кожен твір якої відображає загальний настрій суспільства на тяжкі події в нашій державі.

Свій виступ колектив розпочав славнозвісним «Заповітом» Л. Ревуцького на вірші великого Кобзаря. Аудиторія слухала стоячи та підспівувала. Дуже емоційно сприйнялась глядачами лемківська народна пісня «Гей, пливе кача по Тисині» з репертуару Піккардійської терції, яка є символом вічної пам'яті Героїв Небесної сотні. Наприкінці її виконання люди плакали, довго аплодували і вигукували «браво». На закінчення заспівали молитви «Отче наш» та «Тропарь Кресту и Молитва за Отечество». У залі відчувалась загальна атмосфера молитви за Україну.

 Наприкінці виступу колектив отримав дуже схвальні відгуки від організаторів та слухачів, нагороджений почесним дипломом учасника фестивалю «За збереження традицій національної хорової культури» та був запрошений на наступний фестиваль, присвячений 200-й роковині з Дня народження М. Вербицького, який проводитиметься у 2015 році.

Разом з тим, Народний студентський камерний академічний хор КНТЕУ взяв участь у щоденній акції Львівського Молитовного майдану. Цей виступ не був запланований колективом. Однак проходячи повз це місце учасники хору одноголосно висловили бажання заспівати на честь Героїв Небесної сотні. Отримавши одразу згоду організаторів акції (це було для нас несподіванкою), студенти дуже розхвилювалися, бо серед творів була лемківська народна пісня «Гей, пливе кача по Тисині».

 У вступному слові студенти наголосили, що хор КНТЕУ представляє різні куточки України і ми - За Єдину Україну. Співали «Заповіт» Тараса Шевченка, «Гей, пливе кача», «Отче наш» зі сльозами на очах... Організатори  подякували кожному учаснику за чудовий та несподіваний подарунок.

 

 

 

 

  

06.04.2014
Vita
3526
остання редакція 06.04.2014
shestack