logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародний фестиваль психології «МУДРІСТЬ ПОКОЛІНЬ» SAPIENTIA GENERATIÓNES

Загальна інформація

     22-23 квітня в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся Міжнародний фестиваль організаційної, економічної та практичної психології «Мудрість поколінь» SAPIENTIA GENERATIÓNES. Організаторами цього заходу стали Міністерство освіти і науки України, кафедра психології та Центр психологічного забезпечення професійної діяльності КНТЕУ, Інститут психології ім. Г.С. Костюка, Українська асоціація організаційних психологів та психологів праці, Уманський педагогічний університет ім. П. Тичини,  консалтингова група «Жива справа».

     У фестивалі, окрім студентів та викладачів КНТЕУ брали участь: 

  • Уманський державний педагогічний університет ім. П. Тичини; 
  • Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича; 
  • Чернігівський національний педагогічний університет ім. Т.Г. Шевченка; 
  • Авіакосмічний ліцей Національного авіаційного університету; 
  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»; 
  • Вінницький торговельно-економічний інститут;
  • Чернівецький торговельно-економічний інститут;
  • Бурштинський торговельно-економічний колледж;
  • Вінницький торговельно-економічний колледж.

     Протягом двох днів було проведено 32 майстер-класи, кожному учаснику за власним вибором вдалося відвідати по 5 майстер-класів.

     Дуже цікавим та інформативним виявився майстер-клас Леоніда Золіна – професійного фізіономіста. Леонід брав участь у фестивалі минулого року - тоді також було безліч бажаючих навчитися «читати» по обличчях, виявляючи характер та приховані думки людей.

     Різні, але однаково необхідні для сучасної людини теми - тема фінансового благополуччя та вміння знаходити радість щодня - були висвітлені в майстер-класах Геннадія та Руслани Бушуєвих. 

     Костянтин Зеленов та Анна Стаськевич провели майстер-класи із позитивними назвами «Прощавай, хворобо» та «Диво зцілення» для всіх, хто бажає позбавитися будь-якої залежності від хвороби. Тренінг Дар’ї Сологуб також був на тему душевного та тілесного здоров’я: вона зачепила серйозну тему травм раннього дитинства. Побороти власні страхи допоміг майстер-клас Георгія Кушніра.

     Атмосферу щасливого дитинства привніс арттерапевтичний тренінг Ольги Підгорної, який допоміг кожному учаснику відчути себе легко та безтурботно. Не забула про дітей і Наталія Чудаєва: її майстер-клас на вічну тему навчив майбутніх та теперішніх мам мистецтву спілкування з дітьми.

     Віктор Гречановский, який уже не вперше бере участь у фестивалі, знову зібрав повну аудиторію бажаючих розібратися зі своїми почуттями. Його майстер-класи на тему любові та формування власної особистості, як завжди,  викликали цілу бурю емоцій та жваву дискусію.

     Тему кохання продовжили Ірина Єльченко, яка ділилася власним досвідом та намагалася підготувати молодь до шлюбу, та Алла Демиденко, що розкривала таємниці жіночності та допомагала знайти свою половинку.

     Майстер-класи на тему розвитку професійних якостей провели Анастасія Черепанчук, Лариса Софина, Катерина Александровська, Мирослава Раш та Ярослав Шрамко.

     Анна Алексєєва розповіла про таємниці підсвідомості та навчила, як нею керувати. Про тонкощі поведінки асертивної особистості повідала Олена Скуловатова.

     Краще розуміти своє тіло та душу допомогли тренери Емма Кологривова та Олена Шрамко, які займаються тілесно-орієнтованою психологією. Вони провели майстер-класи, ознайомлюючи учасників фестивалю з цією цікавою наукою.

     Усі заходи були надзвичайно цікавими та насиченими. Учасники фестивалю «Мудрість поколінь» SAPIENTIA GENERATIÓNES, отримавши величезне задоволення, нові знання, уміння та навички, - були нагороджені сертифікатами й подяками. А ми будемо з нетерпінням чекати наступного фестивалю, що поділиться новою мудрістю.

 

 

 

 

23.04.2014
adv
3021
остання редакція 02.06.2020
shestack