logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Результати засідання круглого столу: "Ентеральне харчування в Україні – шляхи вирішення нагальних проблем"

Загальна інформація

Враховуючи важливість забезпечення людей, постраждалих внаслідок військових дій у зоні АТО, якісними, безпечними та доступними продуктами для ентерального харчування, що є життєво необхідним для лікування та реабілітації, 4 вересня 2014 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету було організовано та проведено засідання круглого столу на тему “Ентеральне харчування в Україні – шляхи вирішення нагальних проблем”.

На засіданні круглого столу були присутні представники Української військово-медичної академії,  ГВМКЦ  “Головний військово-медичний клінічний госпіталь”, Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва АМН України, Наукового центру превентивної токсикологїї, харчової та хімічної безпеки ім. Л.І. Медведя МОЗ України, ДУ “Інститут отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка НМАН України”, Київської міської лікарні швидкої допомоги, Національної  медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, ДП “Науково-дослідний центр з проблем гігієни  харчування”, Національного університету біоресурсів і природокористування України, ДП “Укрметртестстандарт”, Національного інституту  продовольчих  ресурсів,  профільних виробничих підприємств, бізнес-асоціацій та споживчих організацій.

Учасниками круглого столу було обговорено наступні актуальні теми у сфері продуктів для ентерального харчування:

  • проблеми  розвитку ринку в Україні;
  • законодавчо-нормативне регулювання виробництва та обігу;
  • необхідність розширення асортименту з урахуванням специфіки потреб постраждалих, розробки та затвердження процедури клінічної апробації;
  • інформування споживачів (лікарів і пацієнтів).

У рамках проведення круглого столу учасникам було презентовано власні розробки продуктів для ентерального харчування спеціалістів кафедр товарознавства та експертизи харчових продуктів КНТЕУ, військової хірургії Української військово-медичної академії, Інституту гігієни та медичної екології ім. О.М. Марзєєва АМН України та ВАТ "ДелМас".

За результатами роботи круглого столу відпрацьовано план дій щодо використання ресурсів державних органів, наукових установ, медичних закладів, бізнес-структур із забезпечення хворих необхідними продуктами, представлено проект Програми розвитку виробництва продуктів для ентерального харчування.

Усі присутні виявили  готовність до подальшої співпраці.

03.09.2014
adv
3843
остання редакція 03.09.2014
Vita