logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Вступ до фаху: факультет обліку, аудиту та економічної кібернетики

Загальна інформація

Відповідно до навчального плану підготовки фахівців напряму підготовки 030509 "Облік і аудит" освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавр" викладачі кафедри бухгалтерського обліку к.е.н., доцент Король С.Я. (лекції і практичні заняття в 3-ій групі) та ст. викл. Зябченкова Г.В. (практичні заняття в 4-ій групі) провели навчально-виробничу практику з дисципліни "Університетська освіта" для студентів 1 курсу ФОАЕК денної форми навчання. Практика проходила з 2 по 6 вересня 2014 р.

Основною метою практики була адаптація студентів до навчання в університеті відповідно до сучасних інтеграційних процесів у міжнародній освіті в контексті Болонської декларації. На лекціях та практичних заняттях студентів було ознайомлено з історією, цілями та перевагами Болонського процесу, а також історією, станом та перспективами розвитку університету, організацією науково-дослідної роботи. Для забезпечення високого рівня теоретичної та практичної підготовки студентів і їх активної участі у житті вузу було розглянуто питання організації навчального процесу в університеті, фахової підготовки у вищому навчальному закладі, а також соціально-культурну інфраструктуру університету.

Велику зацікавленість викликали у студентів-першокурсників організовані на кафедрі зустрічі з провідними науковцями та практиками у сфері обліку, контролю та аудиту. Перед студентами виступили: к.е.н., доцент Морозова Н.І. (викладач кафедри бухгалтерського обліку з 1966 р.),  Степовий О.Г. (шеф-редактор газети «Все про бухгалтерський облік»), Чернявська О.Є. (начальник навчально-консультаційного центру ТОВ «Корпорація «Галактика»), а також випускниці КНТЕУ: Лосицька М.А. (головний бухгалтер НВО КНТЕУ), Музичук М.І. (головний бухгалтер ПАТ «Київський завод шампанських вин «Столичний») та Гончаренко О.М. (в минулому аспірантка, канд. екон. наук, ст. викл. кафедри бухгалтерського обліку КНТЕУ).

З метою ознайомлення з роботою підприємства та його відділу бухгалтерії 04.09.2014 р. студенти здійснили екскурсію на провідне торговельне підприємство м. Києва – ЗАТ «Універмаг "Дитячий світ"».

Під час практики (05.09.2014 р.) студенти ознайомилися з структурою та правилами використання фондів університетської бібліотеки для організації самостійної роботи щодо опанування дисциплін навчальної програми, підготовки до семінарських і практичних занять, написання рефератів, курсових та дипломних магістерських робіт, роботи з навчальною та науковою літературою і періодичними професійними виданнями.

Поточний контроль оволодіння навчальним матеріалом здійснювався під час занять у формі опитування (обговорення, дискусій). Студенти виконали письмові роботи за темами, визначеними навчальною програмою та тематичним планом дисципліни «Університетська освіта». Яскравою ілюстрацією отриманих вражень від першого навчального тижня в університеті стали фотозвіти, підготовлені студентами кожної групи.

Підсумковий контроль знань студентів було проведено у формі вікторини, учасниками якої були студенти обох груп. Роботу студентів і їх відповіді на запитання вікторини оцінювала комісія у складі викладачів кафедри Король С.Я., Зябченкової Г.В. та Карпенко Д.В. За результатами вікторини студенти визначили трьох найбільш активних учасників кожної групи.

   3 група...

   4 група...

   

11.09.2014
Vita
2892
остання редакція 11.09.2014
Vita