logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?»

Загальна інформація

Подорож як найбільша наука і серйозна наука допомагає нам знову знайти себе…
Альбер Камю

День туризму – всесвітньо відоме свято, яке святкують усі «туристи» та шанувальники пригод. Щороку 27 вересня відзначають День туризму в Україні та Всесвітній день туризму, започаткований Всесвітньою туристичною організацією (UNWTO).

З нагоди «Дня туризму – 2014» у стінах Київського національного торговельно-економічного університету 22 вересня 2014 року було проведено інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», яку організував факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу.

Перша гра цього навчального року стала особливою через її тематику, адже кожне запитання було сформоване для розкриття загадок нашої мальовничої планети. Здавалося б, важко скласти одночасно логічні, пізнавальні та незвичайні питання, проте «професійний знавець» інтелектуальних змагань викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Сергій Васильович Хлопяк  є віртуозом своєї справи і так само яскраво, як і всі роки до цього, зміг скласти перелік непростих та водночас цікавих запитань.

Відкрила цьогорічний сезон ігор «Що? Де? Коли?» декан факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу Ткаченко Тетяна Іванівна. Привітавши всіх учасників з початком святкувань з нагоди «Дня туризму – 2014», вона зазначила, що саме КНТЕУ став першим навчальним закладом України, який почав підготовку фахівців за напрямом «Туризм».

«Подорожувати необхідно і я бажаю цього кожному з вас, проте, беручи участь в цій інтелектуально-пізнавальній грі, ви також здійснюєте подорож, дізнаєтесь ще більше цікавинок про наш великий і ще не пізнаний до кінця світ!» – зазначила декан.

Інтелектуальне змагання викликало неабиякий інтерес у студентів, в заході взяли учать 67 учасників: 12 команд та один гравець поза конкурсом.  Гравці представляли усі факультети, а ФРГТБ – усі курси. В аудиторії панувала «гаряча» атмосфера у всіх розуміннях цього слова, конкуренція та «мозкова» діяльність морально підігрівали приміщення, а велика кількість учасників – фізично. Проте місця вистачило усім й після двох годин напруженої, але разом з тим дружньої гри.

Також, хочемо відзначити студентів, які проявили свою патріотичність, прийшовши до університету у вишиванках. Це дійсно гарно і привертає око.

Змагання проводилися в 2 тури по 12 запитань кожний. У грі взяли участь команди: «BRAINSTOP», «СПОК», «Туристи», «Око Саурона», «СКОТЧ», «Олімп», «Обсидіан», ФРГТБ 1-8, «Dream Team», «Принцип Пушкіна»,  «Каламбур», «Кот Шрёдингера» та 1 гравець поза конкурсом.

По-справжньому «гаряче» стало, коли підійшов час підбиття підсумків – цілих три команди набрали максимальну кількість балів! Для визначення переможця турніру всі вони до останнього боролися за перше місце в бліц-турі.

Тож вітаємо переможців:

Третє місце посіла команда «BRAINSTOP» у такому складі: Клочай Вадим (ФОАЕК 4-3), Петренко Володимир (ФЕМП 3-23), Бабакішієв Джавід (ФЕМП 3-11), Антонюк Микола (ФЕМП 3-11), Вашировська Маргарита (ФЕМП 3-11) та Андрієнко Олександр (ФЕМП 3-16).

Друге місце розділили між собою «Око Саурона» та «СПОК» (студенти ФРГТБ).

«Око Саурона» 1-го курсу 7-ї групи ФРГТБ: Яковлева Ганна, Шафаренко Ольга, Филь Ярослава, Каркошко Олександра та Вент Ольга.

«СПОК» (чинні чемпіони інтелектуальних ігор, які підтвердили свій чемпіонський титул): Рябокляч Владислав (ФРГТБ 5-9), Половий Ігор (ФРГТБ 3-9), Кочура Роміна (ФРГТБ 5-9), Кононенко Валерія (ФРГТБ 5-9), Музичина Алла (ФРГТБ 5-9) та Гановський Василій (ФТТП 3-1).

А переможцями першого наукового турніру «Що? Де? Коли? – 2014» цього навчального року стала команда «СКОТЧ», яка складалася зі студентів другого курсу ФРГТБ: Тисінюк Ірина (5 група), Кучерявий Дмитро (5 група), Губа Наталія (5 група), Макаринська Катерина (11 група), Гляс Ольга (9 група) та Шаповалова Аліса (9 група).

Нагородження команд-переможців відбудеться в рамках заходів з нагоди «Дня туризму – 2014» в університеті 4 жовтня 2014 року.

Студенти показали належний рівень знань та дружню командну гру. Дякуємо студентам, які проявили свою патріотичність і прийшли на змагання у вишиванках. Ми пишаємося кожним знавцем і сподіваємося, що щороку число зареєстрованих учасників зростатиме!

Для інформування студентів про подальші інтелектуальні ігри, а також інші заходи науковий сектор РСС ФРГТБ створив сторінку Вконтакті http://vk.com/nauka_frhtb та e-mail: nauka-frhtb@ukr.net.

22.09.2014
Vita
8452
остання редакція 22.09.2014
Vita